< Terug naar overzicht

Menskracht

Auteurs:Jan Kuipers
Uitgever:Business Contact, 175 blz.
ISBN:97890 470 2685 3
Prijs:€22.50
Vraag je mensen te functioneren binnen het bestaande systeem of creëer je een systeem rondom je medewerkers? Die vraag vormt het fundament van ‘Menskracht’, het boek waarin adviseur Jan Kuipers nagaat hoe je de autonomie van professionals in de gewenste richting bundelt.

Hoe verbind je een organisatie rond talent met de behoeften van de organisatie? Jan Kuipers wil tonen “hoe je als organisatie het talent, de passie en de creativiteit van de individuele medewerker tot zijn recht laat komen.”

De auteur antwoordt vooral met advies over het ontwikkelen van een leiderschapsstijl die medewerkers aanspoort hun talent gericht in te zetten en hun verantwoordelijkheid te nemen. Een kwartet praktijkcases vullen de talloze tips aan, maar vallen te mager uit om een echte bijdrage te leveren. We moeten het dus doen met de theoretische uitleg van Kuipers, maar die is stevig, leerzaam én praktijkgericht genoeg om dit boek helemaal door te nemen.

Lees zeker ook de passage over ‘uitvoeringskracht’ en de zes sleutelfactoren om die aan te wakkeren. Het creëren van betrokkenheid wordt daar vanuit een fris perspectief bekeken: snappen medewerkers waarom juist die doelen gekozen zijn? Kennen ze het verhaal erachter en zijn ze er ‘onderdeel’ van?
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen