< Terug naar overzicht

Mensen en productiviteit

Auteurs:Merlevede Patrick Eraly Erik
Uitgever:Kluwer, 132 blz.
ISBN:90 4650 894 3
Prijs:€58.00

Eric Eraly is managementconsultant, gespecialiseerd in productiviteitsverbeteringen. Hij is gecertificeerd Advanced Productivity Specialist en werkt samen met top 500-ondernemingen in Europa, de VS en Canada om hun productiviteit te verhogen. Patrick Merlevede verdiepte zich in het in kaart brengen van individuele attitudes, waarden en vaardigheden van topperformers en organisatieculturen. Hij leidt jobEQ.com, een internationaal gebruikte website over productiviteit en is auteur van Kennismanagement: de vierde golf.


Erale en Merlevede onderscheiden ‘zichtbare verloren tijd’ van ‘verborgen verloren tijd’. Zichtbare verloren tijd gaat over zaken als gezellig keuvelen, onnodig naar de printer lopen, uitvallen van machines of een tekort aan klanten. Hij moet anders bestreden worden dan de verborgen verloren tijd, die onder meer te maken heeft met inefficiënties aan een productielijn die niet worden opgemerkt, met een gebrek aan operationele kennis of met onopgemerkte dubbele administratie. Het is heel wat complexer deze zaken op de voorgrond te brengen. De auteurs helpen een handje.


In Mensen en productiviteit vertrekken Eraly en Merlevede van het axioma dat oorzaken van inefficiënt werkgedrag maar ten dele bij de werknemers zelf liggen. De uitstraling van de bedrijfsleiding, de arbeidsomstandigheden of de werksfeer zijn bepalend voor de manier van werken in een onderneming. De auteurs helpen de HR-manager zijn aandacht te vestigen op drie aandachtsgebieden: vaardigheden van het personeel, attitude en motivatie, bedrijfscultuur en waarden. Zijn de individuele medewerkers voldoende opgeleid om hun werk naar behoren uit te voeren? Houden de personeelsleden genoeg van hun job om er gemotiveerd in te vliegen? En bevordert de bedrijfscultuur het streven naar een hoge productiviteit? Geeft de chef met andere woorden zelf het goede voorbeeld? Bij een laissez-faire-houding aan de top, laten de medewerkers de boog ook wat minder spannen.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen