< Terug naar overzicht

Managementteams

Auteurs:Belbin R. Meredith
Uitgever:Academic Service, 222 blz.
ISBN:90 5261 567 5
Prijs:€24.00

HR-beleid zou men eng kunnen omschrijven als pogingen om de juiste persoon op de juiste plaats te krijgen en om die persoon daar ook tevreden, gemotiveerd te laten blijven functioneren. Iedereen realiseert zich dat beide zaken niet louter individueel gedefinieerd zijn. Elk van ons functioneert binnen een geheel en moet en mag samenwerken met collega’s. Werkzaam zijn in een organisatie is per definitie omgaan met een groep van personen. Groot voordeel bij dit samen werken (of samenwerken) is dat de groep hoofdzakelijk bestaat uit personen met hetzelfde doel (streven naar succes voor de organisatie). Toch is men vaak nog te veel individueel gericht. Men kijkt naar diploma’s, ervaring en prestaties van individuen. Men legt zich toe op de selectie, ontwikkeling, training, motivatie en promotie van individuen. Ondanks het besef dat de ideale persoon voor een gegeven baan nooit zal gevonden worden. De ideale persoon voor een bepaalde job bestaat immers niet en kan ook niet bestaan.


Vanuit deze optiek is ‘Managementteams’ ontstaan. Reeds in het voorwoord wordt gehamerd op het feit dat focussen op het individu niet kan. De ideale manager bestaat namelijk niet. “Wie een lijstje maakt van de kwaliteiten van een goede manager merkt al snel dat veel kwaliteiten elkaar uitsluiten. Een manager moet bijzonder intelligent zijn en toch ook niet te slim. Hij of zij moet krachtig optreden en ook rekening houden met de gevoelens van mensen. Een manager moet besluitvaardig zijn en toch de dingen goed overdenken. Hij of zij moet zowel geduldig als dynamisch zijn en tezelfdertijd een goede luisteraar en een goede prater zijn.” Deze parel onder de managers is een volledig fictief denkbeeld. En stel nu dat u hem door een speling van het lot uiteindelijk wel binnenhaalt… Bent u dan de gelukkige uitzondering op de regel? Neen, zo stelt dit Meredith Belbin. “Want wat moet u beginnen als hij onder een bus terechtkomt, voor zijn gezondheid naar het buitenland vertrekt, of een baan accepteert bij de voornaamste concurrent?”


Belbin is de grondlegger van het ‘Teamrol Model’ en bestsellerauteur van boeken over teamrollen. Inmiddels zijn er al zeven oplages verschenen van de eerste druk van ‘Managementteams’. Het grote succes ligt in de betrouwbaarheid en het origineel concept van de informatie die Belbin meegeeft. De lessen over de vorming van een effectief team die u uit dit boek leert, zijn logisch en wetenschappelijk verantwoord, getest en ontwikkeld. Het begon met een academisch experiment op Henley Management College en maar liefst twintig jaar lang gingen de onderzoeken door.


Wat u leest is dus niet nieuw, maar daarom niet minder actueel. Voor een uitgebreide recensie verwijzen we u door naar HR Square nr. 40 van november 2006.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen