< Terug naar overzicht

Management by het boekje

Auteurs:Wouter Fioole & Vincent van der Windt
Uitgever:Scriptum, 222 blz.
ISBN:97890 5594 763 8
Prijs:€16.00
In ‘Management by het boekje’ houden de Nederlanders Wouter Fioole en Vincent van der Windt een reeks managementmethoden tegen het licht. Ze zoeken de sterke en zwakke punten ervan. Daarin kunnen ze zeer ernstig zijn, maar een kwinkslag is nooit veraf. Bedoeling is dat de lezer de methode vindt die best bij hem/haar past.

Als een atypisch businessboek mag je ‘Management by het boekje’ al zeker etiketteren. De vorm is opmerkelijk: een klein vierkant, stevige kaft, verschillende kleurrijke leeslinten, binnenin fraaie lay-out met heel wat blanco rustruimte tussen de uitgekiend geplaatste teksten. De eerste indruk is niet hoopgevend. Hoe mooi ook, zo’n vormgeving verwacht je in de rekken van kunstboeken of godbetert van spiritualiteit, maar niet onder het label business. De eerder schaarse tekst doet er nog een schep bovenop. Businessboeken moeten uitpuilen van woorden, hier zijn ze veeleer vrekkig over de gladde bladzijden verdeeld.

Ei zo na hadden we het boek niet eens gelezen, gelukkig hebben we die vooroordelen wel tijdig opzij geschoven, zodat we konden ontdekken dat ‘Management by het boekje’ een weliswaar eigengereid, maar in vele opzichten interessant werk is.
Laten we beginnen met die spaarzame tekst. Bij nader inzien blijkt dat er vooral weinig woorden te veel in staan. In die korte, gebalde teksten hebben Wouter Fioole en Vincent van der Windt verrassend veel informatie gepropt. Daarmee maken de auteurs (een Rotterdamse strategieconsultant en een Amsterdamse communicatieadviseur annex cartoonist) ook een statement: managementtheorieën bevatten doorgaans te veel loze blabla. Hoeveel theorieën kunnen trouwens niet ontmaskerd worden als louter gebakken lucht?

Die vraag is ook één van de uitgangspunten van het boek. Een lange reeks managementmethoden passeert de revue. De auteurs beschrijven beknopt de methode. Prompt volgen zowel de sterke als de zwakke punten. De conclusie, hoe duidelijk die dikwijls ook mag zijn, laten ze aan de lezer over. “We gaan je vooral niet vertellen welke managementmethode je wel en niet moet gebruiken. Dat mag je zelf bedenken”, poneert het duo in de inleiding. “En misschien vind je na het lezen van dit boekje wel een managementmethode die helemaal bij je past.”

Als ze zelf al een conclusie maken, is het eerder dat een methode nooit zomaar zaligmakend is. Ze moet eerst en vooral passen bij de manager en bij de organisatiecultuur. In dit overzicht kan de manager alvast de methode vinden die hem als gegoten zit. En als dat niet lukt? “Dan heb je in ieder geval om alle mogelijkheden kunnen lachen”, besluiten Fioole en Van der Windt.

In die galerij van managementmethoden vinden we alom bekende theorieën zoals ‘management by objectives’. Frederick Taylor, Jack Welch, Tom Peters en co – alle duiken ze wel even op, de ene wat duidelijker dan de andere. Maar er komen ook ietwat pikantere systemen om de hoek kijken. Neem nu ‘management by remote control’, in managementmiddens misschien beter bekend als ‘computerized performance monitoring’. Op de pc houdt de manager de prestaties van zijn werknemers in de gaten. Hij overziet, categoriseert in diagrammen en tabellen, en beheert op die manier werkvoorraden en individuele resultaten. In de praktijk blijkt die methode op nogal wat praktische en soms zelfs wettelijke bezwaren te rusten. Bovendien zit de premisse al fout. Onderzoek wijst weliswaar uit dat dat medewerkers productiever worden als zij in de gaten gehouden worden. Maar dat geldt alleen voor medewerkers die simpele taken uitvoeren. Op medewerkers met complexe werkzaamheden heeft de permanente surveillance zelfs een averechts effect.

Zo zitten er wel meer weetjes verborgen in dit overzichtswerk. Bijwijlen is het boek best briljant, maar even vaak verzandt de stekeligheid of de ironie in meligheid. Een congrespubliek krijg je er zeker mee aan het lachen, maar een lezer bevindt zich in een context waar die aanpak lang niet altijd werkt.

Als statement en als kritische reflectie op een aantal managementmethoden blijft deze uitgave een aanbeveling waard. Met wat minder voorspelbare joligheid en wat sterker inzoomen op een rist meer theorieën zou deze poging uitmonden in een stevig managementpanorama. Toch maar al aan die herziene tweede editie gaan werken?


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen