< Terug naar overzicht

Maak het verschil

Auteurs:Lovegrove Harley
Uitgever:Lannoo Campus, 230 blz.
ISBN:978 90 209 7367 9
Prijs:€28.00
[p]“Er is altijd werk voor een goede interim-manager omdat er altijd dingen verkeerd zullen gaan.” Dat schrijft Harley Lovegrove in [i]Maak het verschil[/i], een boek waarin hij de praktische aanpak van een interim-manager uit de doeken doet.[/p]

Sinds 2000 verricht Harley Lovegrove talloze interim-managementtaken voor een breed gamma van ondernemingen. De lessen die hij trok uit die ervaringen heeft hij neergepend in Maak het verschil. Het boek geeft de visie van weer Lovegrove, op hoe mogelijke problemen en uitdagingen succesvol aan te pakken, ook degene waarvan men denkt dat ze onoplosbaar zijn of te risicovol. Droge academische theorie noch managementjargon vindt u erin terug. De basis van het boek zijn situaties waar managers, ongeacht hun niveau, ongetwijfeld mee geconfronteerd worden. Maak het verschil is het logische, praktische en inspirerende advies van een ervaringsdeskundige.


Het boek is opgesplitst in twee delen. Deel één omvat een methodische benadering om een bepaald probleem of specifieke uitdaging te identificeren en aan te pakken. “De kunst van probleemoplossing bestaat erin om problemen te herkennen vooraleer ze door hun omvang onoplosbaar worden en om vervolgens alle bestaande hulpmiddelen op een nieuwe en efficiënte wijze te benutten”, aldus Lovegrove. Deel twee bestrijkt een breed gamma van onderwerpen, gaande van tips en advies over hoe medewerkers aan te werven en te ontslaan, tot een overzicht van alle aspecten van algemeen management en persoonlijke zelfontwikkeling. Het zijn alle aandachtspunten voor de interim-manager.


Elk onderwerp dat Lovegrove aansnijdt, benadert hij vanuit persoonlijke ervaringen. Dat verhoogt enorm de leesbaarheid van het boek, maar ergens kruipt het gevoel binnen dat Lovegrove het blijkbaar ‘allemaal al eens meegemaakt heeft’. Gelukkig voorkomt zijn kernachtig advies in dagelijks taalgebruik dat dit gevoel overslaat in ‘hij weet het allemaal beter.’


Het boek van Harley Lovegrove heeft ook een digitaal luik: <a href="http://www.maakhetverschil.be/">www.maakhetverschil.be</a> .

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen