< Terug naar overzicht

Lean In

Auteurs:Sheryl Sandberg
Uitgever:Lev, 263 blz.
ISBN:97894 005 02727
Prijs:€19.95
Sheryl Sandberg, de rechterhand van Mark Zuckerberg bij Facebook, wijst op de gefnuikte ambitie van vele vrouwen, ook anno 2013. Ze roept op om daar verandering in te brengen én geeft tips.

Van Yale-alumni die in het jaar 2000 veertig jaar werden, bleef slechts 56 procent van de vrouwen werken tegenover 90 procent van de mannen. Bij alumni van de Harvard Business School had 81 procent van de vrouwen uit de lichting 2000 en amper 49 procent van de lichting 1990 in 2007 nog een voltijdse baan. Bij mannen zakte dat aantal nooit onder 91 procent.

Dat zijn slechts een paar van de vele opvallende studies die Sheryl Sandberg aanhaalt in ‘Lean In’. De huidige COO van Facebook behoorde voordien tot de top van Google en zetelt ook in de raad van bestuur van de onderneming, net als bij Walt Disney Company. In dit boek beschrijft de rechterhand van Mark Zuckerberg niet alleen de grote genderongelijkheid op de werkvloer en in de managementcenakels, ze spoort vrouwen vooral aan om daar concreet iets aan te doen.

Veertigster Sandberg, gehuwd en moeder van twee kinderen, vindt de gefnuikte ambitie van zovele vrouwen ook jammer voor de maatschappij én het bedrijfsleven, dat volgens haar juist veel kan leren van meer vrouwen in de topregionen (en elders). Gelukkig laat ze haar boek niet verzanden in een suf, saai en voorspelbaar pamflet. Ze geeft praktische tips en haalt fris en geregeld met een verrassende knipoog uit naar de scheve situaties en hoe die rechtgezet kunnen worden.


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen