< Terug naar overzicht

Leadership Without Borders

Auteurs:Cohen Ed
Uitgever:John Wiley & Sons, 274 blz.
ISBN:978 0 470 82227 2
Prijs:€24.00
[p]Een bedrijf is vandaag niet noodzakelijk gevestigd in het thuisland van zijn bedrijfsleider, wat ervoor zorgt dat leiders uit hun natuurlijke culturele comfortzones worden gehaald. Leiders hebben dan ook een globale visie nodig. [i]Leadership Without Borders[/i] biedt inspiratie: globale leiders, sta op.[/p]

In Leadership Without Borders publiceert Ed Cohen de resultaten van zijn Global Leadership Survey. Deze studie bestaat uit interviews met meer dan 50 personen in leidinggevende functies, gevestigd en werkzaam in 60 verschillende landen. Aan de hand van deze gesprekken identificeert Cohen de new global competencies en giet hij ze in een handleiding voor een succesvolle, globale kijk op management.


Cohen noteert de volgende kritische competenties voor een succesvolle globale leider:globaal bedrijfskundig inzicht
leiderschapskarakteristieken
wereldvisie
people management
business management.

Deze competenties worden uitgebreid toegelicht, waarbij de lezer instrumenten krijgt aangereikt om zich als globale leider te ontwikkelen.


In een tweede deel, Successful Strategies From World-Class Leaders, geeft Cohen de ervaringen weer van acht opmerkelijke globale leiders. In deze bijdragen beschrijven de auteurs vaak een deel van hun dagelijkse agenda, waardoor de lezer zicht krijgt op de concrete methodes die zij bijvoorbeeld toepassen om netwerken in stand te houden. Daarnaast wordt veel verwezen naar andere auteurs en literatuur, opmerkelijke uitspraken van collega-bedrijfsleiders, nuttige citaten enzovoort.


In een laatste hoofdstuk besluit Cohen met een aantal richtlijnen voor toekomstige globale leiders. Dit alles maakt dit boek zeer leesbaar, interessant en geloofwaardig.


Leadership Without Borders gaat over succes en vormt een succesverhaal op zich. Maar dat is precies ook het minpunt van dit boek: het is allemaal een beetje te American dream, te glad en te succesvol. Ondanks alle pogingen om er een concrete en praktische handleiding van te maken, ontbreekt het hoofdstuk Wat doe ik bij tegenslagen? Want als één cliché een grond van waarheid bevat, is het dat over de weg naar succes die met hindernissen is bezaaid. En de kunst is nu net die hindernissen te omzeilen of te doorbreken.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen