< Terug naar overzicht

Knetterdruk

Auteurs:Megens Petra
Uitgever:Thema, 133 blz.
ISBN:90 5871 167 0
Prijs:€18.00
[p]U raast, holt en spurt door het leven. U hebt het knetterdruk. Petra Megens wil u met haar boek [i]Knetterdruk[/i] behoeden om knettergek te worden.[/p]

Petra Megens is trainer, coach en schrijfster van het boek Knetterdruk. Ze is ervaringsdeskundige wat betreft de verleidingen en valkuilen van een druk leven. En die stempel van ervaringsdeskundige is hier echt op zijn plaats: een paar jaar geleden kreeg Megens zelf een burn-out. Ze werd steeds vergeetachtiger en dacht dat ze aan het dementeren was. Ze bleek evenwel zwaar overspannen. Net op dat moment werd bij haar zoon ADHD vastgesteld. Megens verzamelde bijkomende informatie en herkende zichzelf in alle mogelijke symptomen. Niet veel later volgde de officiële diagnose: ook zij had ADHD. Ze zegt dat deze vaststelling haar een gevoel van opluchting bezorgde: “Het is fijn om een verklaring te hebben als je al heel lang ergens last van hebt, maar niet weet waar het vandaan komt.”


Omdat ze niet tegen de medicatie kon, zocht ze een andere oplossing. En die kwam er: alles opschrijven. Megens: “Ik ontdekte dat de kern is uit te vinden wat voor jezelf werkt. Daarom is Knetterdruk naast een leesboek ook een werkboek geworden. Met vragen en opdrachten waardoor je ontdekt welke aanpak jou helpt. Je moet niet aan jezelf voorbij gaan en steeds maar achter dingen aanhollen die nog moeten, maar zorgen dat de basale dingen in orde zijn, zoals slapen en eten.”


Dat klinkt evident, maar velen gaan voorbij aan deze logica. Daarom stelt Megens de Power-methode voor. Een letterwoord dat staat voor Pauzeren, Ordenen, Werken, Excelleren en Recreëren. Het lijkt wel een mantra. Neen, wij houden niet zo van subtiel mooi gecombineerde woorden die dan toevallig ook een sterk letterwoord maken. Maar het valt niet te ontkennen dat de methode rust brengt in uw hoofd en op uw bureau. Power staat voor:


<ol>
Pauzeer: als u knetterdruk bent, is een pauze inlassen het eerste wat er bij inschiet. Toch moet u dit juist wel doen. Kijk bewust naar uzelf, uw omgeving en uw doel. Raak niet in paniek.
Orden: weg met ballast en overbodige rommel. Maak keuzes op basis van wat je wilt bereiken en stel prioriteiten.
Werk: na het ordenen weet u wat u moet doen. Ga geconcentreerd met zelfdiscipline en plezier aan de slag. Zo creëert u de ideale situatie voor flow.
Excelleer: als u helemaal in uw werk opgaat, gaat excelleren vanzelf. Doe waar u goed in bent en geniet van uw prestaties.
Recreëer: herschep uzelf. Maak u helemaal los van uw werk en ga doen wat u fijn vindt. Voed uzelf met nieuwe impulsen.
</ol>

 


U merkt het: niet echt iets nieuws onder de zon. En dat gevoel hebben we bij het hele boek. Petra Megens geeft u concrete en handige tips om de drukte te organiseren, maar het lijkt ons onwaarschijnlijk dat u zelf nog niet tot die inzichten zou gekomen zijn. Toch niet? Dan moet uw knetterdrukke periode wellicht nog komen. Hopelijk vindt u nog de tijd om rustig dit boek door te nemen.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen