< Terug naar overzicht

Hoe boek voor strategische personeelsplanning

Auteurs:Hanneke Moonen
Uitgever:Thema, 171 blz.
ISBN:97890 5871 6750
Prijs:€34.95
Personeelsplanning houdt nooit op, zeker nu de kennis, technologie, markten en maatschappij onverbiddelijk in beweging blijven. Hanneke Moonen snelt ons ter hulp met ‘Hoe boek voor strategische personeelsplanning’.

Wie zei ook weer dat een organisatie dynamisch zal zijn of er gewoonweg niet bijster lang meer zal zijn? Natuurlijk zei je dat zelf al. De markt, technologie, producten én maatschappij vormen immers een perpetuum mobile. Alleen blijven ze niet keurig in hetzelfde ritme en op dezelfde manier werken als de klassieke apparaten die vanzelf in beweging blijven: ‘panta rhei kai ouden menei’ of ‘alles stroomt en niets blijft’. Dat vergt niet alleen ‘levenslang leren’, maar ook een al even permanente personeelsplanning.

Vergrijzing, jobhoppers, andere generaties en medewerkers die niet klaar zijn voor de nieuwe manier van werken? Voeg daar nog een rist knelpuntberoepen aan toe en de personeelsplanning wordt een immense klus.

Hulp krijgen we van de Nederlandse consultant Hanneke Moonen, die Personeelswetenschappen studeerde aan de universiteit van Tilburg en zich ondertussen gevestigd heeft als expert in strategische personeelsplanning. Haar advies en ervaring heeft ze nu ook te boek gesteld onder de no-nonsense titel ‘Hoe boek voor strategische personeelsplanning’.

Van zo’n nuchtere titel houden we wel als het om managementboeken gaat. En van een resoluut op de praktijk gericht (lees: praktisch) boek als dit houden we al helemaal. Het spreekt de HR-manager of HR-expert rechtstreeks aan in zijn taal, zijn wereld, zijn problematiek. En geeft tips bij de vleet, een adviesarsenaal dat goed gerangschikt staat in een stevig vormgegeven boek (leuk, dit boek valt tenminste niet uiteen na een eerste leesbeurt, iets wat jammer genoeg van lang niet alle uitgaven gezegd kan worden de jongste tijd).

? Leden van HR Square krijgen 10 procent korting als ze dit boek voor eind november 2012 bestellen bij: www.epo.be/hrsquare.


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen