< Terug naar overzicht

Het selectie-interview

Auteurs:Derycke Hendrik
Uitgever:Acco, 170 blz.
ISBN:90 334 5917 5
Prijs:€22.00

Hendrik Derycke is van vele markten thuis. Hij werd licentiaat in de Filosofie aan de Universiteit van Nijmegen en in de Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de KU Leuven. Hij is docent en programmacoördinator aan de Universiteit Antwerpen Management School (UAMS). Hij werkte voor verschillende doelgroepen in België en Nederland trainingsmodules uit in gedragsgericht interviewen. Zijn boek Het selectie-interview. Gedragsgericht interviewen bij het aanwerven van personeel verscheen voor het eerst in 1993 en is nu, in 2006, aan zijn vierde uitgave toe.


De inhoud van het boek verandert omdat de finaliteit van het selectie-interview in de loop der jaren telkens wijzigde. Tien jaar geleden ging men met het selectie-interview vooral op zoek naar relevante eigenschappen voor een specifieke functie. Nu is het ook belangrijk om een kandidaat te vinden die past in de cultuur en de langetermijnstrategie van het bedrijf. De nieuwe kracht moet geschikt zijn om na een afzienbare periode een andere rol in de onderneming in te vullen. De klemtoon ligt nog sterker op persoonlijkheid en aanpassingsvermogen. Hendrik Derycke wil met het gedragsgerichte interview, zo verraadt de benaming, de krachten en het potentieel die in een kandidaat aanwezig zijn, doen bovendrijven.


Een andere nieuwe realiteit die de jongste uitgave van Het selectie-interview verantwoordt, is het feit dat de lijnmanager meer en meer verantwoordelijk wordt voor het selectie-interview. Dat is volgens Derycke geen slechte evolutie omdat de lijnmanager dicht bij de functie staat en tegelijk inzicht heeft in de ruimere context. Deze verandering houdt wel in dat de selecteurs vandaag mogelijk minder ervaring en vakkennis hebben. De vroegere professionele selecteur wordt nu meer adviseur in selectiesystemen. Hij geeft raad langs de zijlijn, vanuit de dug-out.


Hendrik Derycke loodst de lezer geduldig door de structuur van voorbereiding, aanpak, interpretatie en beoordeling in een selectiegesprek. Hij neemt er een vol boek de tijd voor. Geduldig en zonder de draad te verliezen. Zijn bijdrage is geen zenuwslopende opsomming van do’s en don’ts en hij trapt niet in de valstrik van mooi gekleurde kaderstukken met overbodige praktijkvoorbeelden. Als zijn verhaal uit is, is het boek gedaan. Als het boek uit, is zijn verhaal verteld. Er staat geen letter te veel of te weinig. Derycke toont gevoel voor structuur, maar vergaloppeert zich niet. In elke stap die zijn verhaal opbouwt, is voldoende ruimte voor een woordje uitleg en toch nooit voor geleuter.


Een uitgebreide recensie van dit boek leest u in HR Square nr. 34 van april.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen