< Terug naar overzicht

Het leiderschapsboek

Auteurs:Mark Anderson
Uitgever:Pearson Education, 320 blz.
ISBN:97890 430 2259 0
Prijs:€24.95
In 'Het leiderschapsboek' pleit Mark Anderson er onder meer stevig voor om de HR-afdeling "centraal te stellen in je leiderschapsstijl, in je denken en handelen."

“Als leider betrek je de HR-afdeling ofwel volledig bij je management- en beslissingsprocessen of je doet dat niet. Wanneer je HR wel volledig betrekt, dan speelt deze afdeling een zeer belangrijke rol in het vormgeven en implementeren van je visie en strategie. Wanneer je HR niet volledig betrekt, dan is het niet meer dan een administratief aanhangsel dat op de hoogte wordt gesteld van je beslissingen.”

Dat schrijft Mark Anderson in ‘Het leiderschapsboek’ en prompt adviseert hij om “de HR-afdeling centraal te stellen in je leiderschapsstijl, in je denken en handelen. Je HR-medewerkers zullen je helpen om een beter en effectief leider te worden, omdat zij je kunnen helpen een beter beeld te vormen van wat leiderschap betekent.”

Dat kan tellen in een boek dat zich richt tot leidinggevenden. De auteur staat aan het hoofd van Global Strategy & Business Development bij Pearson International. In dit werk behandelt hij de belangrijkste uitdagingen waar je als leider mee te maken krijgt, van verandermanagement tot één-op-één-gesprekken, van marketing tot prestatiemanagement, van timemanagement tot de omgang met het leiderschapsteam. Het is zo’n boek dat te veel onderwerpen wil behandelen om echt te kunnen overtuigen, maar heeft wel het voordeel dat er een keurig overzicht ontstaat – vooral zinvol voor de jonge manager en voor wie weer orde op zaken wil stellen.


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen