< Terug naar overzicht

Hebt u een CEO-brein?

Auteurs:Buelens Marc
Uitgever:Academic Service, 212 blz.
ISBN:90 774 3206 8
Prijs:€23.00
[p]Voor alle duidelijkheid: er bestaat inderdaad zoiets als een CEO-brein. Wat het is, hoe het werkt, of u het heeft en of u het ook in de hand heeft, kan u op zeer aangename wijze lezen in ‘Hebt u een CEO-brein? Denken en handelen als manager’ van de hand van Marc Beulens.[/p]

Marc Buelens doceert management aan de Universiteit Gent en aan de Leuven Gent Vlerick School voor Management. Eerdere werken van zijn hand zijn onder meer ‘Management en effectieve organisatie, ‘Management, een andere inleiding’ en ‘Management shock’. Samen met zijn echtgenote schreef hij de succesvolle boeken ‘Beter zorgen voor jezelf’ en ‘De EPO-factor, haal meer uit je relaties’.


In dit boek passeren heel wat onderwerpen de revue, van leiderschap tot besluitvorming, van strategie tot stressmanagement. Allen hebben ze te maken met dat fameuze managementbrein. Wetenschappers hebben namelijk dat deel van onze hersenen kunnen lokaliseren waarmee wij plannen maken en bedenken, en die plannen ook uitvoeren. Men noemde dit het ‘executive brain’ of in het Nederlands het ‘managementbrein’. Al snel werd deze benaming gepopulariseerd tot het CEO-brein. Dit brein zou zich vooral bevinden in de frontale en prefrontale lob, al dan niet toevallig ook dat deel van de hersenen waarmee wij onze meer primitieve emoties controleren.


Het managementbrein zorgt ervoor dat uw geheugen, uw taalvaardigheid en uw aandacht gecoördineerd samenwerken om een doel te bereiken. Maar ook om nauwkeurig vast te stellen waar u staat, waar u naartoe wil en hoe u daar komt. Mensen zonder een managementbrein zijn ‘blind voor de toekomst’.


Marc Buelens slaagt erin om de verschillende onderwerpen (de essentie van management, strategie, leidinggeven,…) op een bijna ludieke maar uiterst interessante wijze over te brengen zodat het geheel ook blijft hangen. Zo leert hij u over leidinggeven en beslissen door vragen te stellen als: “Is er een toekomst voor bullebakken?” en “Waarom nemen slimme managers domme beslissingen?”. In het hoofdstukje ‘Komedie spelen heeft zin’ toont hij aan dat managers ondanks gelijkenissen toch geen psychopaten zijn, zoals door sommige zakenbladen vaak gesuggereerd is. Managers zijn in vergelijking met ‘echte’ psychopaten oprechter, egocentrischer, manipulatiever, en dit met meer oppervlakkige charme. Ze staan ook heel graag in de belangstelling. Net als psychopaten zijn ze hoogdravend, zonder empathie, uitbuitend en perfectionistisch met buitensporige toewijding aan het werk, rigide koppig, met neigingen tot dictatoriaal gedrag. Aan de andere kant verschillen managers ook sterk van psychopaten: ze zijn veel minder aggressief, wel verantwoordelijk rond werk en geld, ze kennen spijt, zijn ze niet impulsief, noch paranoïde, ze zijn affectief stabiel,… natuurlijk zijn ze (gemiddeld!) ook niet gek (ze lijden niet aan hallucinaties, achtervolgingswaanzin ed.). Wat managers wel moeten bezitten is de succesfactor ‘soepel kunnen omgaan met de waarheid’. Buelens besluit dan ook dat het perfect mogelijk is dat die managers die u kent en die helemaal niet beantwoorden aan het beeld van de psychopaat, misschien gewoon komedie spelen…

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen