< Terug naar overzicht

Grootmeester in veranderen

Auteurs:Herman Van den Broeck & Dave Bouckenooghe
Uitgever:LannooCampus / Scriptum, 215 blz.
ISBN:97890 774 3230 3
Prijs:€16.95
Professor Herman Van den Broeck (Vlerick Leuven Gent Management School) en assistant professor Dave Bouckenooghe (Brock University, Canada) zetten de reeks ‘Grootmeester in management’ voort. Deze keer ligt de focus op verandering

Naar goede gewoonte koppelt ‘Grootmeester in veranderen’ academisch onderzoek aan de praktijk. Eerst worden de nonsens van de feiten gescheiden, vervolgens komen tips voor de concretisering en inspirerende cases aan bod. Het is leuk dat ook academici hier hun best doen om hun inzichten te vertalen naar de werkvloer.

De no-nonsense benadering ten spijt, hechten de auteurs ook opvallend veel belang aan ‘inspirerend leiderschap’. Een smet op hun blazoen? Juist niet, ook voor die conclusie steunen ze volledig op onderzoek. Prompt waarschuwen ze trouwens dat dit begrip niet verward mag worden met louter charisma.

Charisma kan evengoed tegenwerken, weten we al van Jim Collins in ‘Good to Great’. Hij constateerde dat vooral leiders die bescheidenheid combineren met vastberadenheid voor duurzaam succes zorgen. Twee derde van de ‘charismatische leiders’ slaagden er weliswaar in de resultaten te verbeteren op korte termijn, maar nadien vielen de cijfers terug, soms tot diep onder het beginniveau. Veranderen doe je dus beter stap voor stap, met visie maar ook met inzicht in de processen, overleg en… valkuilen. Van den Broeck en Bouckenooghe zetten alvast (zeer) nuttige aanwijzingen uit.


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen