< Terug naar overzicht

Grootmeester in teamwerk

Auteurs:Van den Broeck Herman Debussche Fannie
Uitgever:Lannoo Campus, 171 blz.
ISBN:90 774 3208 2
Prijs:€17.00
[p]‘Grootmeester in teamwerk’ helpt u om uw kennis van effectief teamwerk te toetsen aan vernieuwende concepten en inzichten.[/p]

Teams zijn zonder meer de bouwstenen van de moderne organisatie. Maar niet alle teams zijn even effectief. Wat zijn hiervoor de redenen? Welke waardevolle lessen kunnen we trekken voor de samenstelling, begeleiding en evaluatie van teams? Herman Van den Broeck en Fannie Debussche in ‘Grootmeester in teamwerk’ beantwoorden deze en andere vragen.


De auteurs zijn overtuigd van de competitieve baten van teamwerk: “Teams hebben veel voordelen. Ze hebben een positieve invloed op productiviteit, voldoening en motivatie. Door het werk in teams te organiseren worden betekenisvolle jobs gecreëerd, meer vaardigheden aangeleerd en ontstaat er een sfeer van collectieve verantwoordelijkheid.” Daarnaast halen teams talent naar boven en combineren ze de vaardigheden van de teamleden. De samensmelting van talenten en ervaringen zorgt voor een beter resultaat dan wanneer een individu alleen te werk gaat. Vandaar dat teamwerk algemeen ingeburgerd is. Bovendien dragen teams ook bij tot flexibiliteit, volgens de auteurs een van de grootste vereisten van de moderne maatschappij. “Teams worden op maat gemaakt zonder dat het organogram van het grote geheel moet worden hertekend. Ze krijgen de bevoegdheid om met veel daad en slagkracht binnen de missie van het bredere geheel antwoorden te formuleren.” Ook na hun ontbinding bieden teams voordelen qua flexibiliteit: de leden gaan weer op in andere teams en dragen op die wijze hun verworven kennis en ervaring over op anderen. Zo worden organisaties flexibel en stemmen ze zich af op veranderingen.


Teams zijn dus bijzonder krachtige instrumenten, maar zoals een Hollandse voetballegende ooit zei: “Elk voordeel heb z’n nadeel”. Van den Broek en Debussche steken dit niet onder stoelen of banken (ze wijden er zelfs een heel hoofdstuk aan: ‘Als teams falen’). De kern van hun boodschap is echter dat de voordelen de nadelen overtreffen en dat de nadelen te counteren zijn. Voorwaarde is onder andere dat teams duidelijkheid moeten krijgen over hun doel. Maar ze moeten ook slim samengesteld zijn met de juiste complementaire talenten, echte autonomie krijgen en niet met dertien prioriteiten tegelijk bezig zijn. ‘Grootmeester in beslissen’ laat u op aangename wijze kennismaken met tal van deze voorwaarden en geeft u praktisch advies om zelf aan de slag te gaan, en effectieve en succesvolle teams samen te stellen. Het boek koppelt academisch onderzoek aan de relevantie voor de praktijk.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen