< Terug naar overzicht

Grip op werkprocessen, HRM en organisatiecultuur

Auteurs:Aldert Dreimüller
Uitgever:Academic Service, 267 blz.
ISBN:97890 5261 641 4
Prijs:€34.00
Kennis van de business, financiële ijkpunten en strategie is prima. Maar wat baat het als de HRM’er de werkprocessen en organisatiecultuur verwaarloost? Dreimüller brengt alle aspecten samen.

In hun race naar de directietafels hameren HR-managers al jarenlang op het belang van de business. Ken uw business en praat in de cijfertaal en het return on investment-jargon van de andere directeurs. Geld en strategie, weet-je-wel. Een nobel streven, ook al riep er een werknemer ergens aan de kaalste kant van de weg dat de nieuwe HR-keizer geen kleren droeg. Tegelijk wees de werknemer erop dat zijn loonbrief fouten bevatte. Een eerste vraag dringt zich op: wordt de HR-administratie behandeld als een op Molokai gedumpte lepralijder?
Nog recenter vraagt hier en daar al iemand of HR vergeten is dat het ook centraal moet staan in de organisatie, in de werkprocessen. Wie daarover een opfriscursus wil en tegelijkertijd allerhande methoden en stappenplannen aangereikt wil krijgen, vindt een perfecte bondgenoot in het nieuwe boek van Aldert Dreimüller. In dit nuchtere, soms taaie, maar zonder twijfel bijzonder interessante, praktijkgerichte boek belicht de auteur drie managementinstrumenten in samenhang:

1. De werkprocessen: hoe werken we samen?
2. HRM: hoe faciliteren we samenwerking?
3. De organisatiecultuur: hoe gaan we met elkaar om?

Het boek kan ook als vervolg beschouwd worden op Het ondernemingsplan en de balanced scorecard en heeft zelf nog een aanvulling: Het organisatiecultuurspel (Academic Service, 34,95 euro). Daarin leert Dreimüller je spelenderwijs de cultuur van je organisatie en de leiderschapstijlen van je collega’s kennen.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen