< Terug naar overzicht

Gedachtemanagement

Auteurs:Beuker Herman
Uitgever:Grensverleggend denken, 128 blz.
ISBN:90 244 1724 4
Prijs:€16.00

Herman Beuker is een zelfstandig trainer die zich specialiseerde in motivatie- en gedachtemanagement. Hij is de bedenker van het GAP (Gedachten Analyse Programma). Dat is een methode om patronen in uw denken te achterhalen en om die patronen te doorbreken. Het zijn namelijk onze denkbeelden en gedachtestromen die ons gedrag bepalen. Gedrag waar we eigenlijk al jaren van verlost willen raken. Een kind dat door zijn opvoeding of door ervaringen in zijn prille leven beslist om “niet als eerste te gaan” – op de schommel, in de klas – omdat het denkt dat dit gevaarlijk is, gaat zonder het te beseffen nooit meer als eerste. De kansen vliegen aan hem voorbij terwijl hij erbij staat.


Na uitgebreid onderzoek naar de denkstructuur van 120 proefpersonen, ontwaarde Beuker zes kerngedachten die bij iedereen terugkomen. Eén van die kerngedachten is de ‘niet te beantwoorden vragen’. Genre: ‘zal het me lukken?’ of ‘wat zullen de anderen daarvan denken?’. Vragen die u door te denken niet kan beantwoorden. Vragen die u tot piekeren brengen. Hoe meer u dat patroon bij uzelf herkent, hoe sneller de mallemolen in uw hoofd stopt. Hoe sneller het denken plaats kan ruimen voor zinvolle actie.


Een andere kerngedachte is het denken aan de personen die ons leven bepalen. Iemand die nooit liefde heeft gekregen van zijn vader, hoort men vaak zeggen: “Mijn vader hoef ik niet te bedanken.” Een kind dat zo’n uitspraak doet, is bezig het gemis aan liefde te verwerken. Het zet dat gemis om in zelfvertrouwen. In de stijl: ‘ik kan het wel alleen’, ‘ik hoef niemand te bedanken’. Dat is een uitstekend overlevingsmechanisme. Vraag is of het gezond is die wrokkige gedachte, die blijk van wantrouwen, een eeuwige plaats in uw leven te geven. Staat u vanuit dit denkpatroon wel toe om lief te hebben en bemind te worden? Sloop die muur om u heen.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen