< Terug naar overzicht

Effectieve tweegesprekken

Auteurs:van den Berg Marike
Uitgever:Academic Service, 132 blz.
ISBN:90 5261 568 3
Prijs:€22.00
[p]Een gesprek tussen een leidinggevende en een medewerker kan ontzettend verhelderend zijn, maar levert lang niet altijd het gewenste resultaat op. In ‘Effectieve tweegesprekken’ leert Marike van den Berg hoe het moet.[/p]

Tien jaar terug schreef Marike van den Berg bij de eerste druk van dit boek dat tweegesprekken om tal van redenen lastig zijn. Nu, vele jaren later, is er bij de meeste organisaties veel veranderd op het vlak van HRM, maar ondanks alle evoluties blijft de basis van leidinggeven nog steeds dezelfde: communiceren, motiveren, verbinden en soms bijsturen. Daarvoor zijn tweegesprekken tussen leidinggevende en medewerker nog net zo hard nodig als voorheen. Maar, zo schrijft van den Berg in de inleiding van haar nieuw boek, “die tweegesprekken zijn wel nog zo lastig als voorheen”.

Daarom schaaft de auteur met deze nieuwe editie opnieuw uw vaardigheden bij om gesprekken met medewerkers in goede banen te leiden. Ze legt daarbij voortdurend het accent op de praktijk en besteedt geen aandacht aan onhandige en uitgebreide theoretische beschouwingen. Iemand die hoge eisen stelt aan de gesprekken die hij met zijn medewerkers voert, heeft aan dit boek een uiterst praktisch hulpmiddel. Het biedt concrete instrumenten om de kans op verstoringen te verkleinen en tweegesprekken in de werksituatie te professionaliseren.

Van den Berg maakt u bewust van de verschillende communicatievaardigheden en elementaire gespreksvaardigheden. Zo leert u wat u kunt bereiken met open en gesloten vragen, doorvragen en nieuwe vragen, en wat het samenvatten van de inhoud en van het gevoel allemaal niet kan betekenen. Het boek bevat tips over metacommunicatie (communiceren over communicatie), confrontatietechnieken, volgertjes en stiltes. Daarnaast krijgt u een volledige handleiding (introductie, voorbereiding, gespreksvoering) voor verschillende gesprekssituaties: probleemverkennend gesprek, selectiegesprek, doelstellingengesprek, functionerings- en beoordelingsgesprek, ‘slechtnieuwsgesprek’ en ontwikkelgesprek. U steekt op hoe u conflicten moet hanteren en feedback geven.

Dankzij de checklist op het einde van elk hoofdstuk (elke vorm van gesprek) kunt u het boek steeds ter hand nemen in kritieke situaties of ter voorbereiding van een belangrijk gesprek.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen