< Terug naar overzicht

Een goede manager zaait verwarring

Auteurs:Ori Brafman & Judah Pollack
Uitgever:Maven Publishing, 230 blz.
ISBN:97894 9184 5055
Prijs:€20.00
In ‘Een goede manager zaait verwarring’ tonen Ori Brafman en Judah Pollack aan dat een (beperkte) portie chaos de innovatie stimuleert.

In de jaren na 1347 roeide de Zwarte Dood een derde van de Europeanen uit. De gevolgen hakten zwaar in op het armtierige continent, waar de Kerk de kennis verbannen had. De pest dunde ook de gelederen van de priesters uit en zaaide twijfel in het geloof, ook bij edellieden die niet langer hun geld aan de Kerk nalieten, maar aan instellingen die universiteiten zouden oprichten. Zo ontkiemden uit de chaos die de pest had teweeggebracht, stilaan nieuwe opportuniteiten, die op hun beurt met horten en stoten leidden tot de renaissance. Daardoor onderging Europa een metamorfose van kneusje tot wereldleider.

Voor managementgoeroe Ori Brafman, die ‘Een goede manager zaait verwarring’ samen met Judah Pollack schreef, leert het ontbolsteren van de renaissance ook dat organisaties een portie chaos nodig hebben. Niet permanent, maar voldoende om andere ideeën, nieuwe deelnemers en vruchtbare verbanden toe te laten. Zo voed je de noodzakelijke innovatie. De auteurs geven talloze voorbeelden uit de meest diverse werelden, uiteraard ook uit Silicon Valley.

Leden van HR Square krijgen 10% korting als ze dit boek voor eind mei 2014 bestellen bij: www.epo.be/hrsquare.< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen