< Terug naar overzicht

Een gevoel van urgentie

Auteurs:John Kotter
Uitgever:Business Contact, 175 blz.
ISBN:ISBN 97890 470 0104 1
Prijs:€24.00
John Kotter, de éminence grise van de veranderingsgoeroes, pakt uit met ‘Een gevoel van urgentie’. Hij zoekt uit hoe je mensen kan aansporen om succesvol te veranderen. Tekst LDD

Sinds in 1996 ‘Leading Change’ (vertaald als ‘Leiderschap bij verandering’ ) verscheen, is Harvard-professor John Kotter niet meer weg te denken uit de hitparades van invloedrijkste managementdenkers. Ondertussen is hij bekender als coauteur van ‘Onze ijsberg smelt’, een parabel over een pinguïnkolonie die afstevent op een apocalyps. Hoe krijg je pinguïns in beweging die het slechte nieuws zelfs niet eens willen horen? Uiteraard spreekt zo’n vertelling vandaag meer lezers aan dan alleen managers. Nochtans stoelde de redding in die bestseller stevig op de acht noodzakelijke stappen die hij al in zijn nuchtere businessbestseller uiteengevouwen had.
De eerste stap uit die befaamde strategie luidt: “Creëer een gevoel van urgentie.” Aan dat probleem wijdt hij zijn nieuwe boek. Prompt rijst het vermoeden dat Kotter nog zeker zeven bestsellers in de la heeft liggen. Al is op dit ogenblik alleen de vraag belangrijk of dit werk wel de moeite loont na het lezen van ‘Leiderschap bij verandering’. Sta ons toe dat dilemma als volgt op te lossen: als je van plan bent slechts één van die twee werken te lezen, houd het dan bij de klassieker uit vorig decennium. Die is een pak meer solide en bevat heel wat meer bruikbare managementlessen.
De lectuur van ‘Een gevoel van urgentie’ mag dan al niet urgent te zijn, ze is wel sterk aan te bevelen. Kotter toont dat mensen wél warm te maken zijn voor verandering, maar je hebt echt wel de juiste aanpak nodig. Alvast dit: wachten op een crisis is niet de juiste aanpak om (duurzame) verandering op gang te brengen. ?

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen