< Terug naar overzicht

Duurzaam veranderen

Auteurs:Consulting Group Holland
Uitgever:Academic Service, 143 blz.
ISBN:90 5261 518 7
Prijs:€39.00

De tien vennoten van het consultancybureau hebben hun 25 jaar bedrijfservaring gebundeld. Ze komen tot de vaststelling dat de meeste veranderingen in een onderneming te herleiden zijn tot vier vraagstukken waar een manager kan voorstaan: een elders beproefde oplossing invoeren, een noodzakelijke verandering forceren, een verandering van binnenuit mogelijk maken en een vitaal bedrijfsconcept introduceren. Vier vragen, vier hoofdstukken. Die vier hoofdstukken worden doorspekt met gevalstudies. Deze levendige inbreng en het gepaste gevoel voor lay-out maken het boek leesbaar en aantrekkelijk. Al heeft de stijl iets van een kookboek.


Of de auteurs ook de waarheid in pacht hebben, houden we kritisch in het midden. Hun poging is alvast verdienstelijk. Ze verkondigen niet halsoverkop hun eigen theorie, maar blikken even terug op de punten waar een aanzet tot verandering in de praktijk doorgaans op strandt. Het is volgens de auteurs een wetmatigheid dat veranderingen die de leiding van de organisatie ontwerpt, in meer dan de helft van de gevallen niet door het bedrijf zelf wordt opgepikt omdat niemand het idee overneemt, omdat niemand het zich eigen maakt. Van een veranderconsultant verwachten wij geen andere uitspraak, maar de stelling valt toch ook te verdedigen. De Holland Consulting Group stelt met reden dat de werknemers van de zin van de koerswijziging overtuigd moeten zijn omdat ze anders het gedrag niet vertonen dat die nieuwe werkwijze moet mogelijk maken. Veranderingen moeten volgens het bureau ook voldoende tijd en ruimte krijgen om te ‘landen’, zeg maar door te sijpelen, in de geesten door te dringen.


De auteurs bouwen hun bijdrage op rond drie sleutelfactoren. Een bedrijf moet ten eerste continu resultaatgericht zijn, de spirit van de onderneming moet verbetering zijn. Om die spirit in daadkracht om te zetten is inspirerend leiderschap nodig en een samenbindende regie: de verandering is duurzaam als bij de sturing ervan alle verantwoordelijken op hun kennis en ervaringen worden aangesproken. Dit is de filosofie achter Duurzaam veranderen.


Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen