< Terug naar overzicht

Doe er wat aan

Auteurs:Groeneveld Thea Wanrooij Willem
Uitgever:Thema, 102 blz.
ISBN:978 90 5871 207
Prijs:€19.00
[p]In [i]Doe er wat aan[/i], een werkboek voor zelfcoaching, leren Thea Groeneveld en Willem Wanrooij u zichzelf te coachen. Een tussenoplossing voor wie overweegt een coach te nemen, maar blijft aarzelen. [/p]

In dit werkboek voor zelfcoaching bieden Thea Groeneveld en Willem Wanrooij aanknopingspunten om uzelf te coachen op een zevental herkenbare thema’s: situaties en patronen, competenties, overtuigingen, beelden, gevoelens, basale behoeften en ongemakkelijke patronen, waarden en het heen-en-weerdilemma. Elk aspect van gedragsverandering wordt aangebracht met concrete voorbeelden. Die voorbeelden, allen uit de arbeidssfeer, vertellen waarom wij doen zoals we doen.


De auteurs nodigen u daarop uit tot nadenken en doen. U past de coachingsmethodiek toe op uzelf en gaat vragenderwijs aan de slag met uw ongemak en uw toekomst. U leert uzelf coachen. U stelt zich specifieke coachingsvragen. Groot voordeel is dat u de baas bent over uw eigen coachtijd. U moet zich niet verplaatsen, u kunt op elk moment aan de slag gaan, zonder te hoeven wachten op een volgende afspraak. En natuurlijk kost dit boek een pak minder dan een echte coach inhuren. Maar kan een boek een coach vervangen?


Wie het boek doorneemt, heeft onmiddellijk door dat de auteurs ervaring hebben met coachen. De uitgave bevat geen nutteloze inleidingen of moeilijke concepten, maar handige praktische schema’s om systematisch te werk te gaan. U leert uw gedrag, gedachten en gevoelens stap voor stap analyseren. Dankzij de voorbeelden krijgt u wellicht inzicht in uw eigen ontwikkelingsproces, en ontdenkt u waarom u doet wat u doet. Toch betwijfelen we of u zichzelf naar nieuwe keuzes en alternatieven zal leiden, zoals de auteurs claimen. U zult misschien wel ontdekken wat u moet doen om steviger in uw schoenen te staan, maar zult u ook tot actie overgaan? Volgens ons kan een boek niet even stimulerend werken als een levende coach. We vrezen dan ook dat dit boek een tussenoplossing zal blijken te zijn voor wie aarzelt om een coach in te huren. Maar wie niet waagt, niet wint.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen