< Terug naar overzicht

Diversiteit in loopbanen

Auteurs:Koen Van Laer, Marijke Verbruggen & Maddy Janssens
Uitgever:Acco, 176 blz.
ISBN:97890 334 84568
Prijs:€30.00
Onderzoeker Koen Van Laer, docent Marijke Verbruggen en hoogleraar Maddy Janssens (KU Leuven) schuiven de kwaliteit van jobs en loopbanen van kansengroepen onder de loep.

Zelfkennis en geloof in eigen kunnen zijn belangrijk om te vermijden dat oudere werknemers bestaande vooroordelen gaan internaliseren en hun geloof in hun functioneren verliezen. Een belangrijk element daarbij is het benadrukken van het belang van ervaring. Die kan ook een eventuele achteruitgang op sommige werkfactoren compenseren. Het kan dus nuttig zijn om te bekijken in welke gebieden oudere werknemers ervaring hebben en hoe ze die strategisch kunnen gebruiken in hun huidige (of toekomstige) job.

Dat advies vinden we in ‘Diversiteit in loopbanen’, waarin onderzoeker Koen Van Laer, docent Marijke Verbruggen en hoogleraar Maddy Janssens (KU Leuven) de kwaliteit van jobs en loopbanen van kansengroepen onder de loep schuiven.

De drie auteurs bestuderen de invloed van geslacht, leeftijd, etnische afkomst, handicap, scholingsgraad, gezinssituatie, financiële draagkracht en persoonlijkheid. Puttend uit diverse studies komt een overzicht tot stand van zowel discriminerende processen als reële beperkingen. Daarnaast gaat de aandacht naar processen die de werkende kunnen helpen om de kansen alsnog te grijpen. Kortom, een uiterst informatief, nuchter en genuanceerd pleidooi voor gelijke kansen op de arbeidsmarkt.


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen