< Terug naar overzicht

De toekomst van professionals

Auteurs:Kwakman Frank
Uitgever:Academic Service, 126 blz.
ISBN:978 90 5621 574 5
Prijs:€20.00
[p]De sector van de professionele dienstverlening is een groeisector van jewelste. Die dienstverleners lopen in een veeleisende en concurrerende markt tegen een aantal besturingsvraagstukken op. Maar de deskundigheid om die op te lossen, is slechts gedeeltelijk aanwezig, stelt Frank Kwakman. Hij schiet ter hulp. [/p]

In De toekomst van professionals brengt professor Frank Kwakman (Holland Consulting Group en buitengewoon hoogleraar aan de Nyenrode Business Universiteit) de sector van de professionele dienstverlening in kaart. Hij schetst de belangrijkste uitdagingen voor de spelers op deze markt. Speciale aandacht gaat naar de impact van veranderende eisen uit de markt, de roep om de nieuwe professional, een versterking van leiderschap en management, strategie-ontwikkeling in professionele dienstverlening en groei, schaalgrootte en diversificatie.


Volgens Kwakman heeft de professionele dienstverlener van de toekomst zeven kenmerken:


<ol start="1" type="1">
Unieke reputatie in de markt.
Partnerships met strategische klanten.
Differentiatie tussen klantengroepen.
Klantoriëntatie op alle niveaus.
Permanente innovatie van dienstverlening.
Slimme inzet van technologie.
Netwerkorganisatie.
</ol>

Het verschil tussen wel en niet succesvol zijn zit hem in de mate waarin bureaus die zeven kenmerken van de toekomst weten waar te maken, zo luidt Kwakmans redenering. Om de vertaalslag te maken van dit toekomstplaatje naar de praktijk, bouwde hij een besturingsmodel op. Hij noemt het bescheiden en realistisch “een denkmodel dat nog nader onderzocht en getoetst moet worden.” U leest er alles over in het derde en meest interessante hoofdstuk van dit boek: De professionele dienstverlener van de toekomst.


Het boek zal managers en bestuurders van professionele dienstverleners aanzetten na te denken over de toekomst van hun bedrijf en de keuzes die ze daarbij moeten maken. De auteur weet theorie, onderzoeksgegevens en praktijk, feitelijkheid en wenselijkheid goed en toepasbaar te combineren. Flitsend, kleurrijk en modern oogt het boek niet, wat natuurlijk de leesbaarheid niet ten goede komt, maar de inhoud staat er wél.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen