< Terug naar overzicht

De STAR-methode

Auteurs:Wanda Kraal en Saartje van den Heuvel
Uitgever:Van Duuren Management, 132 blz.
ISBN:97890 8965 016 0
Prijs:€19.00
In 'De STAR-methode' wenden Wanda Kraal en Saartje van den Heuvel de gelijknamige werkwijze aan om gerichter te selecteren, beoordelen en ontwikkelen.

Situatie, Taak, Actie en Resultaat (kortweg STAR) maken duidelijk wat in een praktijksituatie de opdracht of het doel was, wat iemand toen heeft gedaan en wat het effect daarvan was. In 'De STAR-methode' wenden Wanda Kraal en Saartje van den Heuvel deze werkwijze aan om gerichter te selecteren, beoordelen en ontwikkelen. Deze manier helpt immers om gedrag en competenties te herkennen en te gebruiken.
Dat kan in een selectiegesprek (om een inschatting te maken van een kandidaat), maar evengoed bij beoordelingen (om inzicht te krijgen in het functioneren) en bij coaching (om medewerkers te helpen bij hun ontwikkeling). De twee Nederlandse consultants zetten het systeem grondig uiteen in een heus handboek. Echt nieuw is het allemaal niet, maar de helder gestructureerde aanpak maakt het interessant. Tegelijk is het een goede opfrissing van de diverse selectie- en beoordelingsgesprekken.


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen