< Terug naar overzicht

De slimme organisatie

Auteurs: Menno Lanting
Uitgever:Business Contact, 222 blz. blz.
ISBN:97890 470 05278
Prijs:€24.95 euro
In ‘De slimme organisatie’ onderzoekt Menno Lanting de impact van de digitale technologie op het werk. Wie meet, bijvoorbeeld, al de Klout-score van kandidaat-werknemers?

Alles ging goed voor Sam Fiorella, een ervaren professional met 15 jaar ervaring, tot de selectiecommissie hem zijn Klout-score vroeg. Hij had de managementpositie bij het marketingbureau bijna veroverd, maar moest bekennen dat hij geen idee had wie of wat Klout was. Zijn gesprekspartner zocht de score op, 34 zo bleek en het gesprek was meteen ten einde. De kandidaat die de baan wel kreeg, scoorde 67.

Klout meet hoeveel invloed je hebt in de online-media. Het brengt niet zomaar het aantal tweets en andere online-activiteiten in kaart, het gaat ook de kwaliteit ervan na: wanneer is er sprake van echte beïnvloeding? In bepaalde sectoren, marketing voorop, speelt de Klout-score steeds vaker een rol in het werving-en-selectieproces.

Dat voorbeeld halen we uit ‘De slimme organisatie’, het boek waarin de Nederlandse strateeg en leiderschapsexpert Menno Lanting de impact van de digitale technologie op het werk onder de loep schuift. Niet alleen potentiële medewerkers worden voor schut gezet, veel vaker zijn het de werkgevers zelf die er geen benul van hebben hoe ze hun organisatie, personeelsbeleid en business kunnen optimaliseren via de nieuwe communicatietechnologie. Hier en daar beukt Lanting een wijdopen deur open, maar de vele voorbeelden maken dit werk meer dan lezenswaard.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen