< Terug naar overzicht

De manager-meetlat

Auteurs:Co van Leeuwen
Uitgever:Pearson, 175 blz.
ISBN:97890 430 28486
Prijs:€19.95 euro
Via het Think Value Framework, dat hij uiteenvouwt in ‘De manager-meetlat’, wil Cor van Leeuwen meetbaar en begrijpelijk maken hoe een organisatie werkt.

In de VS wikken en wegen coaches een honkballer aan de hand van een soort meetlat, een model waarin we onder meer het slaggeweld terugvinden, maar ook het succes van de pitcher, het loopvermogen op de honken en acties in het veldspel. Ook voor de coaches werd een meetlat opgesteld. De Nederlandse consultant Co van Leeuwen heeft zo’n systeem gezocht voor het bedrijfsleven.

Via het Think Value Framework, dat hij uiteenvouwt in ‘De manager-meetlat’, wil Cor van Leeuwen meetbaar en begrijpelijk maken hoe een organisatie werkt. Prompt voegt hij er inzichten aan toe hoe het managen van een businessmodel verbeterd kan worden.

Van Leeuwen geeft grif toe dat er al heel wat businessmodellen en managementstromingen de revue gepasseerd zijn. De meeste zijn echter voorbij gehold door de almaar complexere (business)wereld of richten zich op deelaspecten. Taaie lectuur, best wel, maar HR mag niet om deze horde heen lopen. De 24 ‘managementactiviteiten voor succesvol besturen’ verdienen trouwens extra aandacht. 

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen