< Terug naar overzicht

De managementmythe

Auteurs:Matthew Stewart
Uitgever:Meulenhoff, 397 blz.
ISBN:97890 290 8069 9
Prijs:€25.00
Toen de Amerikaan Matthew Stewart zijn carrière als consultant begon, voelde hij zich een wonderolievertegenwoordiger zonder wonderolie. Na tien jaar succes had hij nog altijd die indruk. Hij blikt terug én licht de wereld van de consultants, managementgoeroes en MBA’s door in ‘De managementmythe’. Waarschuwing: absoluut niet voor gevoelige consultants, managementdocenten en (HR-)managers.

Tien jaar lang zwoegde Matthew Stewart als managementconsultant. De auteur, telg van een Amerikaanse legerofficier en een Catalaanse stewardess, studeerde in 1985 af als filosoof aan Princeton University en doctoreerde aan Oxford University. Zijn droom om filosofische turven te schrijven wilde hij even opzijschuiven. Er moest geld in het laatje komen. Tot zijn grote verbazing gebeurde dat in de managementconsultancy, terwijl hij aanvankelijk zelfs niet eens de eenvoudigste resultatenrekening kon ontwarren.

In ‘De managementmythe’ brengt hij niet alleen zijn relaas over tien jaar consultancy, hij analyseert ook de theorieën én praktijken van de bekendste managementtheoretici en dito goeroes. Ook business-scholen komen er bekaaid vanaf.

Enkele essentiële punten in het boek bespreekt hij in een interview in HR Square 93. Hier geven we alvast enkele citaten die de essentie van zijn boek én zijn vlijmscherpe analyse weergeven:

- “De waarheid was dat het management ons, consultants, aantrok om de eigen dromen te vervullen en niet om ze aan diggelen te laten slaan. Wij waren meer een symptoom van het probleem dan de oplossing. In wezen was het onze taak te pogen de honden ervan te overtuigen geen honden te zijn. Helaas bestond hun reactie er hoofdzakelijk in naar ons te grommen en te blaffen. In menig opzicht vervulden wij een sisyfusarbeid. Voor ons was daar uiteraard niets negatiefs aan. Zolang er een steen was die een berg moest worden op gerold, werden wij betaald.”

- “Net als de sjamanen, weten ook adviseurs dat een stevig aangedikte zelfverzekerdheid de nodige punten toevoegt aan het gewekte expertiseniveau. (…) Natuurlijk kan een en ander ook wijzen op een stelletje onvoorstelbaar arrogante kwasten.”

- “Wat Elton Mayo te bieden had, was een nieuw werktuig waarmee arbeiders ten voordele van het management te manipuleren waren. De belangrijkste noviteit van Mayo’s bestuurlijke autoritarisme, is dat het iets onder controle probeert te krijgen waarvan Taylor het bestaan waarschijnlijk niet eens vermoedde: de menselijke psyche.”

- “In het kielzog van ‘In Search of Excellence’ is er nauwelijks een directeur te vinden die niet begrijpt dat ‘cultuur’ een waardevol instrument is om werknemers aan te sporen het denkbeeld te omarmen dat ze harder moeten werken voor minder geld.”

U wilt het interview lezen, maar hebt nog geen abonnement op HR Square? Geen nood, contacteer Bert Gavel en u hoeft HR Square niet meer te missen: bert@hrsquare.be.


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen