< Terug naar overzicht

De kneedbare geest

Auteurs:Gardner Howard
Uitgever:Nieuwezijds, 271 blz.
ISBN:90 5712 214 6
Prijs:€24.00

Howard Gardner is professor Cognitie en Onderwijs aan de Harvard Graduate School of Education. Hij is buitengewoon hoogleraar Psychologie aan de Harvard University en Neurologie aan de Boston University of Medicine. In pedagogische kringen is Gardner vooral bekend om zijn theorie van de meervoudige intelligenties, die een kritiek is op de gedachte dat er maar één menselijke intelligentie bestaat en dat die intelligentie met traditionele psychometrische instrumenten kan worden beoordeeld. De auteur schreef honderden artikels en 20 boeken bij elkaar, die in 22 talen zijn vertaald. Het boek Soorten intelligentie, meervoudige intelligenties voor de 21ste eeuw behoort tot zijn bekender werk.


Een gedachteverandering is een traag en moeizaam proces, weet Howard Gardner. Al lijkt een nieuwe visie soms het resultaat van een plotse ingeving, dan nog is die ingeving geen toeval. Ze zat al langer in de wachtkamer, wachtend op het moment om te ontpoppen. Gardner gelooft dat zelfs veranderingen die ons plots invallen gedurende een langere periode vorm hebben gekregen. Hij zoekt uit welke personen en invloeden een rol spelen bij die langzame gedachteveranderingen en bespreekt de instrumenten die daarbij ter beschikking staan.


Gardner reserveert het woord ‘gedachteveranderingen’ voor de situaties waarin individuen en groepen hun gebruikelijke denkwijze over een belangrijk thema achter zich laten en daar voortaan nieuwe gedachten over koesteren. Het gaat niet om beslissingen over hoe men in het weekend de vrije tijd zal doorkomen of over welk beleg de boterham zal doen smaken. Het gaat om belangrijke gedachteveranderingen. En ook om gedachteveranderingen die bewust plaatsvinden, waarvan de invloeden en oorzaken te identificeren vallen.


Zoals gezegd is Howard Gardner vooral bekend om zijn theorie van meervoudige intelligenties. Intelligentie bestaat in verschillende vormen. Een individu is niet intelligent of onintelligent, maar wel intelligent op één aspect en minder op een ander. Wil u als manager het denken van een heterogene groep beïnvloeden, dan zal u dus verschillende werkwijzen moeten hanteren. De auteur zegt het zo: “Eenzelfde betekenis of inhoud kan in verschillende vormen worden overgedragen. Meerdere versies van hetzelfde thema vormen samen een krachtig middel om personen van gedachten te doen veranderen.”


Na het lezen van dit boek zal één ding u duidelijk zijn: elk individu denkt op zijn manier en valt pas van een plan te overtuigen als u in zijn redenering meegaat. Een goede gedachtemanager vertrekt voortdurend op inleefreis.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen