< Terug naar overzicht

De kern van HRM

Auteurs:Robert Verburg en Deanne den Hertog
Uitgever:SWP, 192 blz.
ISBN:97890 6665 902 5
Prijs:€32.00
Wat is HRM nu precies? En welke rollen moet de HR-manager vervullen? De Nederlandse hoogleraren Robert Verburg en Deanne den Hertog dringen door tot de kern van HRM.

Wie inzicht wil in de doelstellingen en strategie van HRM, kan al jarenlang niet meer om de modellen van de Amerikaanse hoogleraar Dave Ullrich heen. In 2005 actualiseerde hij zijn visie en bakende daarbij vijf rollen voor HR af:

1. 'Strategic partner': fungeert als interne consultant die helpt de strategie te formuleren en die de strategische veranderingen vertaalt in HRM.

2. 'Functional expert': ontwerpt en verbetert de HR-activiteiten (vergeet de administratie niet en geeft steun aan de lijnmanagers bij HR-werk).

3. 'Employee advocate': verbindt de individuele wensen met het organisatiebelang (betrokkenheid creëren is de sleutel).

4. 'Human capital developer': zorgt voor een geschikt personeelsbestand, zowel voor vandaag als morgen, en drijft de nodige opleiding en ontwikkeling aan.

5. 'HR-leader': plaatst HR op de agenda. Samenwerking met de andere disciplines en de top is daarbij onontbeerlijk.

Een vlug overzicht van die rollen en een inpassing daarvan in het huidige HR-debat vinden we in de 'De kern van HRM'. Het aanreiken van dergelijke opvattingen en overzichten maakt ook de sterkte van het boek. Zonder dat perspectief blijft het boek van Robert Verburgt en Deanne den Hertog wat schraal. Dan blijft het steken op een weliswaar degelijk, maar niet bepaald vernieuwend resumé van wat HRM betekent en welke aspecten er deel van uitmaken.

Dankzij de heldere toelichtingen en de inlassingen van praktijkvoorbeelden stiijgt de publicatie boven het niveau van striel handboek uit. Finaal confronteert het boek u met de vraag: waar sta ik in mijn HR-werk?

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen