< Terug naar overzicht

De 3 symptomen van een rotbaan

Auteurs:Patrick Lencioni
Uitgever:Business Contact, 224 blz.
ISBN:97890 470 0083 9
Prijs:€22.50
De duidelijke boodschap van Lencioni’s nieuwe boek is belangrijker dan het wat oppervlakkige epistel zelf: HR is cruciaal.

Volgens de Californische consultant annex teamwerkgoeroe Patrick Lencioni kunt u een ‘rotbaan’ herkennen aan drie symptomen:

- Het werk is anoniem: mensen vinden geen bevrediging in hun werk als niemand weet wie ze zijn, als niemand hun inzet erkent. Iedereen wil immers dat zijn ‘unieke kwaliteiten’ gewaardeerd worden door iemand met de nodige autoriteit.

- Het werk is onbelangrijk: als uw werk er voor niemand toe lijkt te doen, blijft het zonder betekenis. Een medewerker die geen verband ziet tussen zijn werk en een ander persoon of groep, kan onmogelijk tevreden zijn.

- Het werk wordt niet gemeten: als u geen objectieve maatstaven hebt om het effect van uw werk te meten, bent u overgeleverd aan de oordelen en grillen van uw collega’s en baas. Zonder concrete manieren om succes of desnoods mislukking te meten, zal de motivatie uiteindelijk verdwijnen. Dan hebben mensen immers niet meer het gevoel controle te hebben over hun eigen ontwikkeling.

In 'De 3 symptomen van een rotbaan' bekijkt Lencioni die kenmerken zowel vanuit het perspectief van de medewerker, als van de werkgever of HR-manager. Dat gebeurt grotendeels via een fabel, waarmee hij allicht inspeelt op het immense succes van enkele managementparabels. Dat verhaal bekoort niet echt, maar de boodschap is wél cruciaal: wie te weinig aandacht schenkt aan HR, maakt vreselijk veel brokken. Dat geldt zowel voor de persoonlijke levenssfeer van de werknemers, als voor de organisatie zelf. We tekenen die kristalheldere conclusie graag op, al was het misschien niet nodig om daar zo’n omstandig en al bij al oppervlakkig boek aan te besteden.


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen