< Terug naar overzicht

Cultuur en gedrag in organisatie

Auteurs:Mackaay Peter
Uitgever:Wolters Kluwer Belgium, 132 blz.
ISBN:90 4650 457 3
Prijs:€58.00

De eindredactie van dit dunne boek is voor rekening van Peter Mackaay, senior consultant organization development bij ING. Hij heeft ruime managementervaring bij de Postbank in Nederland en past die nu toe in de coaching van managers en managementteams. Hij is ook eigenaar van Bigmack Consultancy. De hoofd- en eindredacteur laat zich voor Cultuur en gedrag in organisaties omringen door consulenten van andere bureaus en door academici zoals docent Marc van Hooft van de Nijmegen School of Management of cultureel antropoloog Gertjan Kock.


Cultuur zou men kunnen omschrijven als “een verzameling basale stilzwijgende vooronderstellingen over hoe de wereld in elkaar zit of zou moeten zitten, die door een groep mensen wordt gedeeld en die hun percepties, gedachten, gevoelens en in zekere mate hun openlijk gedrag bepaalt” (Schein). Hoe kan men die cultuur sturen? Hoe zorgt u voor verbeteringen in het functioneren van een team? Hoe stuurt u het individueel gedrag van mensen? Mackaay en zijn co-auteurs buigen zich over deze vragen via drie boekonderdelen. In het deel Thema’s bekijken ze de organisatiecultuur vanuit een theoretische invalshoek en ze verrijken die benadering met behulp van praktijkillustraties. Trainer-adviseur Ger Driesen gaat in op het effect van opleiding op cultuur- en gedragsverandering. Zijn besluit is evenwel kritisch: “Wie opleidingsactiviteiten wil opzetten om cultuur te beïnvloeden, moet zich realiseren dat via deze activiteiten alleen geen echte cultuurverandering mogelijk is. (…) De meest simpele en goedkope manier om cultuur effectief te veranderen, is ervoor zorgen dat de leiders de verandering zelf uitdragen. Zij moeten zich voortdurend bewust zijn van drie uitgangspunten: ‘the medium is the message’, ‘walk the talk’ en ‘practice what you preach’.” Interessant in dit boekdeel is ook de uiteenzetting over de ‘second drive’, een manier van zelfsturing.


Het deel over Tools biedt de HR-manager instrumenten aan om cultuur- en gedragsverandering te sturen. Mackaay spit bijvoorbeeld voor u uit hoe u een speciale teamdag voorbereidt en begeleidt. In het boekdeel Talks tenslotte leest u praktijkvoorbeelden van organisaties die een heuse cultuuromslag beleefden of aan het beleven zijn. Onder meer ING Nederland en het Distributiecentrum Alphen aan de Rijn van de Technische Unie komen aan bod.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen