< Terug naar overzicht

Competentiemanagement met kansengroepen

Auteurs:Laperre Inge Audenaert Mieke
Uitgever:Garant Uitgevers, 182 blz.
ISBN:90 441 2198 8
Prijs:€27.00
[p]Competentiemanagement voor kansengroepen is de remedie voor een zieke arbeidsmarkt. Dat claimen auteurs Inge Laperre en Mieke Audenaert in hun boek ‘Competentiemanagement met Kansengroepen’. Ze baseren zich voor dit statement op hun ervaringen met sociale werkplaatsen en bedrijven die werken met langdurig werklozen.[/p]

Competentiemanagement is een beproefd concept dat zijn nut al uitgebreid heeft bewezen. Het werd echter nog maar weinig toegepast op organisaties die met kansengroepen werken. Toch kan het juist hier vele voordelen bieden, zowel voor de werkgever als de werknemer. Enerzijds streven ook medewerkers uit kansengroepen uiteraard een goed gevoel op de werkvloer na. Anderzijds kunnen organisaties die met kansengroepen werken, competentiemanagement strategisch inschakelen om hun visie te realiseren en meer rendement te halen.


Inge Laperre en Mieke Audenaert (respectievelijk opleidingsverantwoordelijke en procesbegeleider/trainer voor de sector sociale werkplaatsen bij het SST – Samenwerkingsverband Sociale Tewerkstelling) zetten in hun boek uiteen hoe bedrijven die werken met kansengroepen competentiemanagement kunnen toepassen. Personen die langdurig werkloos of laaggeschoold zijn, vergen immers meer begeleiding op de werkvloer dan de gemiddelde werknemer. In de praktijk krijgen vaak net deze medewerkers geen degelijk selectiegesprek, functioneringsgesprek, evaluatiegesprek enzovoort.


Het is de eerste keer dat er een boek verschijnt over competentiemanagement met kansengroepen. Het biedt een concreet stappenplan met opdrachten, werkinstrumenten en tal van praktijkvoorbeelden uit de sociale werkplaatsen. Lezers worden uitgerust met de juiste bagage om de slaagkans voor het inschakelen van kansengroepen substantieel te vergroten. Het doel van het boek is immers het huidig of toekomstig implementatieproject tegen het licht houden. Dit betekent inzichten gebaseerd op een kruisbestuiving van theorie en praktijk. De auteurs gaan in op concrete vragen als: “Hoe realiseer ik duurzame tewerkstelling voor kansengroepen? Hoe implementeer ik een cultuur van competentiemanagement? Hoe stel ik een persoonlijk ontwikkelingsplan op? Hoe kan ik waarderend werken met kansengroepen? Hoe leid ik werkleiders op tot professionele coaches? Hoe verander ik ongewenst gedrag?” Alles wordt ondersteund met tal van praktijkverhalen, voorbeelden en tips. Op de bijgevoegde cd-rom staan alle noodzakelijke gegevens, formulieren en werkbladen om competentiemanagement vlot te implementeren.


Gewapend met dit boek brengt u uw diversiteitbeleid echt in de praktijk, zowel in de sociale werkplaats als daarbuiten.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen