< Terug naar overzicht

Coachen als tweede beroep

Auteurs:Dijkstra Tieneke
Uitgever:Thema, 184 blz.
ISBN:978 90 5871 018 5
Prijs:€24.00
[p]Als druk bezette professional is de kans klein dat u nog op zoek bent naar een tweede beroep. Toch bestaat er een waardevolle toevoeging op uw dagelijks werk die u professioneel kunt uitoefenen: coachen. [/p]

“Coachen is een vak dat u uitstekend als tweede beroep kunt uitoefenen. Zowel de coach als de coachee heeft profijt van collega-coaching. De coachee vindt het prettig dat zijn coach het krachtenveld kent van de organisatie en kan putten uit de eigen, actuele werkervaring. En de coach zelf ervaart het coachen als tweede beroep vaak als een waardevolle toevoeging op zijn dagelijks werk, zijn eerste beroep. Professionele collega-coaching voor en door leidinggevenden is een effectieve manier om over en weer te leren en te inspireren.”


Dat schrijft Tieneke Dijsktra, sinds 2000 directeur van InterCoach, een interdepartementaal netwerk van leidinggevenden bij de Nederlandse overheid op het terrein van (leren) coachen. Dijkstra verzorgde de redactie van Coachen als tweede beroep. Dit boek is een schat aan bijdragen voor wie met collega-coaching aan de slag wil. Het bundelt bijdragen van ervaren coaches die ook ervaring hebben als docent in een opleiding tot coach voor topmanagers. Het is geschreven voor adviseurs en voor managers die naast hun leidinggevende taak collega’s coachen (of willen coachen) uit andere organisatie-onderdelen.


Dijkstra: “Als u van coaching uw tweede beroep gaat maken, zult u ontdekken dat u een geheel eigen stijl ontwikkelt.” En daar leent dit boek zich dan ook toe. De auteurs weten dat er geen eenduidige definitie van het begrip (collega-)coaching bestaat. Ze belichten daarom elk een verschillende invalshoek en reiken diverse psychologische concepten aan. U maakt zelf een keuze uit dit aanbod. U kiest de benadering die bij u en uw ervaring past. Mooi meegenomen is dat elke auteur telkens de vertaling naar de praktijk maakt. Aan de hand van voorbeelden doet u kennis op over houding en gedrag, gespreksvaardigheden en interventietechnieken; allemaal handige zaken voor de rugzak van de coach.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen