< Terug naar overzicht

Birdie Leadership

Auteurs:Rudi Francken
Uitgever:Witsand, 264 blz.
ISBN:97894 9038 2537
Prijs:€24.95
Leiderschapscoach en organisatieconsultant Rudi Francken pakt uit met een markante titel: ‘Birdie Leadership’. Hij heeft het niet over vogels, zijn ‘birdie’ is een puike golfscore op een hole: beter dan het gemiddelde resultaat van een prof. Zijn titel is dan ook een metafoor voor beter dan gemiddeld leiderschap.

Die vergelijking werkt Rudi Francken verder uit in zijn observaties en advies over duurzaam leiderschap. Zo merkt hij op dat veel golfspelers nauwelijks oefenen met de putter, ook al gaat bijna de helft van het golfen om het korte spel. De putter staat symbool voor coaching, terwijl andere golfclubs verwijzen naar de diverse vormen van management.

De boodschap wordt duidelijk: managers maken te weinig gebruik van coaching, terwijl coachend leiderschap nu juist dé leiderschapsstijl is die de huidige generatie van kenniswerkers aanspreekt.

Rudi Francken bezorgt ons een boek dat bijblijft. Ook al hamert hij dan op een leiderschapsstijl waarvan de nood en deugd ondertussen bekend zouden moeten zijn, zijn originele metafoor en analyse maken de lectuur meer dan genietbaar én nuttig.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen