< Terug naar overzicht

Beroep: managementassistant

Auteurs:
Uitgever:Secretary Plus, 200 blz.
ISBN:90 8116 831 1
Prijs:€20.00
[p]‘Beroep: managementassistant’ is het eerste boek in België over deze functie. Het bundelt expertise, onderzoek en getuigenissen die managers en hun assistants in staat stellen betere inzichten te verkrijgen in deze functie die de jongste jaren sterk evolueerde.[/p]

Waar managementassistenten vroeger een dienende en uitvoerende functie hadden, werkten ze zich intussen op tot een draaischijf in de organisatie. Meer en meer kan men spreken over ‘comanagers’. Zij oefenen een onmisbaar, uitdagend en snel evoluerend beroep uit. Managers beschouwen hen als belangrijke beleidsmedewerkers. Niet voor niets staan ceo’s en topmanagers er vaak op hun eigen, vertrouwde assistent mee te nemen wanneer ze overstappen naar een ander bedrijf. Toch krijgen managementassitenten nog al te vaak met vooroordelen af te rekenen die niet altijd met de werkelijkheid stroken. ‘Beroep: managementasstant’ wil hieraan paal en perk stellen.


Managers en managementassistenten zelf kunnen met dit boek een beter inzicht verwerven, elkaar beter begrijpen en efficiënter in tandem functioneren. De kijk van de managementassistent op zijn/haar beroep en het bedrijf is erg verrijkend. Ook topmanagers, die deze stelling onderschrijven, getuigen in het boek over hun managementassistent. Conclusie? “De managementassistant is zoals de coach van een topatleet: dankzij haar kan de manager pieken op cruciale momenten”, verklaart Yvan Dierckxsens, Executive Vice President van USG People in het boek.


Enkele specifieke topics die in het boek besproken worden, zijn het verschil tussen een managementassistent en een secretaresse (het verschil zit niet enkel in de naam, een managementassistent heeft in tegenstelling tot een secretaresse geen gestandaardiseerd takenpakket), de vrouwelijkheid van het beroep, het duizendpootkarakter enz.


Aan de hand van diverse bronnen zoals enquêtes, studies, rondetafelgesprekken en interviews met managementassistenten focust het boek op persoonlijke vaardigheden, individuele ontwikkeling en carrièremogelijkheden.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen