< Terug naar overzicht

Bedrijven die de wereld hebben veranderd

Auteurs:Jonathan Mantle
Uitgever:Bert Bakker, 307 blz.
ISBN:97890 351 3404 1
Prijs:€29.00
In ‘Bedrijven die de wereld hebben veranderd – Van de VOC tot Google’ zoekt Jonathan Mantle de succesformule van pioniers die uitgroeien tot absolute toppers.

Werk moet uitdagend zijn en de uitdaging moet leuk zijn. Zo luidt de bedrijfsfilosofie van Google. Dat uitgangspunt komt wel vaker voor in de vijftig toppers die Jonathan Mantle portretteert in ‘Bedrijven die de wereld hebben veranderd – Van de VOC tot Google’.
Van elk bedrijf geeft de Londense schrijver-ondernemer een beknopte geschiedenis. Ondertussen stipt hij aan wat het bedrijf onderscheidt van de mindere goden. Hij heeft het weliswaar nergens expliciet over HR, maar de omgang met medewerkers komt geregeld aan bod.
Hard werken en toch voldoende ruimte laten om innovatief te blijven: dat lijkt de wonderformule. Let wel, het is geen soft verhaal, deze pioniers zijn geen koorknapen. Ze hebben joekels van ego’s, maar weten toch hun medewerkers de nodige ruimte te geven. Daarin onderscheiden ze zich, misschien niet om de top te halen (dat is verbonden aan een idee of techniek), maar wel om aan de top te blijven en zich constant te vernieuwen.


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen