< Terug naar overzicht

Bedrijfsinnovatie

Auteurs:Fons Trompenaars & Charles Hampden-Turner
Uitgever:Nieuw Amsterdam Uitgevers, 318 blz.
ISBN:97890 4680 693 7
Prijs:€19.95
Hoe vertaal je persoonlijke ontwikkeling van mensen naar een team en de organisatie als geheel, zodat ze bijdraagt aan de continuïteit van het bedrijf, de vernieuwing van talent en de motivatie van alle medewerkers? Fons Trompenaars en Charles Hampden-Turner zorgen voor een uitvoerig antwoord in ‘Bedrijfsinnovatie – Sturen op creativiteit van je medewerkers’.

Ongetwijfeld heeft de uitgever van de Nederlandstalige editie van ‘Innovating in a Global Crisis’ erop gerekend dat de crisis nu wel snel wegebt. De klemtoon ligt niet langer op de urgentie van ‘crisis’ in het oorspronkelijke boek, maar op het praktisch sturen van talent en innovatie. Dat is een terechte titelkeuze. Het gaat immers niet om een zoveelste receptenboek voor de economische crisis, maar om een duidelijke focus op het invoeren en onderhouden van een innovatiecultuur.

Innovatie? Daarvoor is creativiteit nodig. Wie creativiteit zegt, moet ook durven toegeven dat medewerkers een bepaalde vrijheid krijgen, al is het maar de vrijheid om hun talent optimaal te ontwikkelen. Kansen geven op ontwikkeling is een conditio sine qua non voor innovatie, maar volstaat uiteraard niet. Je bent immers bitter weinig met een personeelsbestand van creatieve genieën als ze alle op hun hoogst individuele eiland blijven pronken. Kortom, zonder samenwerking en zonder het aansturen van die individuele creativiteit naar het doel van de organisatie, vind je geen baat bij al dat talent.

De befaamde Nederlandse managementgoeroe Fons Trompenaars en zijn Engelse collega Charles Hampden-Turner antwoorden breeduit op die uitdaging. Ze hebben er een stevig managementboek van gemaakt, zetten nogal wat zijstappen naar allerhande theorieën, maar komen wel steevast mooi terug naar de hoofdstraat: ze geven relevante voorzetten om de individuele creativiteit én de bedrijsfinnovatie tegelijkertijd te stimuleren. Voeg daar nog wat voorbeelden aan toe en je krijgt een typisch managementboek, dat iets te onstuimig vertelt, iets te veel tijd in beslag neemt, maar finaal toch heldere tips geeft.


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen