< Terug naar overzicht

Bankroet

Auteurs:Egbert Kalse & Daan van Lent
Uitgever:Prometheus/NRC Handelsblad, 352 blz.
ISBN:9789044612646
Prijs:€19.00
In HR Square van 23 juni wijst zowel Dave Ulrich als de HR GPS erop dat de HRM’er het professionele blikveld moet verruimen. De zomer is hét geschikte tijdstip daarvoor. Daarom geven we deze keer en ook de komende weken af en toe een tip over boeken die ruimer reiken dan louter HR. Deze keer: 'Bankroet', een méér dan voortreffelijk boek over de huidige financiële en economische crisis - en hoe het nu verder moet. HRM'er, dit is ook úw boek...

Egbert Kalse en Daan van Lent, twee doorgewinterde financiële redacteurs van het Nederlandse NRC Handelsblad, reconstrueren nauwgezet hoe een groot aantal bankiers de wereld de ergste financiële crisis sinds de beruchte jaren dertig van de vorige eeuw bezorgden. Dat overzicht brengt vooral inzicht, zowel in de financiële als de algemene economische crisis die erop volgde.
Kalse en Van Lent gaan evenwel nog veel verder. Ze zoeken ook uit hoe het nu verder moet en dat is echt geen geruststellend deel van het boek. Ze wijzen er onder meer op hoe ijverig de politici oude bekende Keynes afstoffen: de overheden komen aandraven met steunpakketten. De Amerikaanse president Obama doet dat zelfs voor zowat alle industrieën en sectoren. Zo hoopt hij wel ergens raak te schieten, wel ergens de nodige, nieuwe aanjager van de economie te vinden. “De diversiteit van het pakket toont echter eveneens aan dat Obama geen idee heeft waar die aanjager zich op dit moment bevindt.”


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen