< Terug naar overzicht

Adapt

Auteurs:Tim Harford
Uitgever:Business Contact, 303 blz.
ISBN:97890 470 0406 6
Prijs:€29.95
Tim Harford, columnist in de Financial Times en presentator van het economische magazine ‘More Or Less’ op BBC, legt uit wat er nodig is om vlot(ter) te kunnen omgaan met de almaar snellere en flexibelere (bedrijfs)wereld. Dat pakt hij aan via vaak verrassende analyses, tot en met een doorlichting van de aanpak van ontspoord gedrag tijdens de oorlog in Irak toe.

Geef maar toe, als manager wil je niets liever dan duidelijke lijnen trekken en structuren uitzetten. Uiteindelijk geldt er maar één (dubbel) devies: ban de onzekerheid en herleid de kans op fouten tot een minimum. Dan laat iedereen je ook wel met rust. Structuren zijn ook belangrijk, de fouten beperken is zelfs cruciaal en toch bouw je beter ruimte in voor een gezonde dosis trial-and-error, adviseert de tegendraadse Tim Harford, columnist in de Financial Times en presentator van het economische magazine ‘More Or Less’ op BBC.

Hoezo? We leven in een wereld waarin flexibiliteit en snelheid hand in hand gaan. Om daarmee vlot te kunnen omgaan, is niet alleen stressbestendigheid nodig, maar ook zin voor experiment, de discipline van voortdurende aanpassingen én het toestaan van bepaalde fouten om daaruit te kunnen leren.

Dat pleidooi verpakt Harford in het boeiende, zij het wat van de hak op de tak springende boek ‘Adapt’ (de titel bleef onvertaald in de Nederlandse editie), waarin hij uitpakt met even veelzijdige als verrassende voorbeelden. Hij analyseert zelfs ontspoord gedrag van Amerikaanse soldaten tijdens de oorlog in Irak en de reactie van de legerleiding erop. Of wat dacht je van een doorlichting van de investeringsbankiers van Lehman Brothers? Een boek propvol boeiende verrassingen.


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen