< Terug naar overzicht

VOV-Pitstop i.s.m. AMS - Talent in de flexibele schil van je organisatie

Hoe kunnen we de talenten van onze freelancers, externe coaches en partners borgen voor onze organisatie? In samenwerking met het Competence Centre HR van Antwerp Management school werkt VOV een leerrijke namiddag uit.

Bij talentontwikkeling denken we spontaan aan medewerkers op de payroll van onze organisatie. Tegelijk doen de meeste bedrijven vandaag, om diverse redenen, ook beroep op externe medewerkers (zoals freelancers, contractors) die voor kortere of langere tijd voor de organisatie werken, en samenwerken met de “echte” werknemers. 

Ook voor deze groep kan een beleid op vlak van talentontwikkeling belangrijk zijn. 
Een flexibele kijk op talent vraagt om een beleid dat de blik verruimt voorbij de traditionele payroll medewerker. - Wat is het psychologisch contract dat je met externen beoogt? 

Op welke manieren zorg je ervoor dat ook externe medewerkers kansen tot ontwikkeling en leren krijgen – niet enkel in het kader van hun eigen duurzame loopbaan maar ook in functie van organisatiebehoeften? – hoe zorg je voor kennisborging en overdracht?

Dit zijn slechts enkele van de vragen die Antwerp Management School en SD Worx momenteel onderzoeken binnen de leerstoel “Next Generation Work: Creating Sustainable Careers”. 

Tijdens deze pitstop brengen prof. dr. Ans De Vos en Jan Laurijssen de highlights naar voor van een bevraging bij zowel organisaties als bij zelfstandige medewerkers die momenteel wordt uitgevoerd: welke lessen kunnen we trekken voor talentonwikkeling met een ruime blik op alle talent in de organisatie?

Naast de inzichten van Ans De Vos en Jan Laurijssen brengen ook een drietal bedrijven met een grote flexibele schil hun verhaal mee naar deze pitstop. 

Voor de pitstop kan je ook nog de Lunch en Learn bijwonen met Jesse Segers over het boek "De Kleren van de leider". Schrijf je hier in!

Programma

Dinsdag 5 december 2017

  • 13u00 - 13u30: Onthaal
  • 13u30 - 17u00: Inhoudelijk programma pitstop met academische inzichten, cases & interactie

Praktische info

  • Locatie: Antwerp Management School (https://www.antwerpmanagementschool.be/contact/), Sint-Jacobsmarkt 9-13, 2000 Antwerpen
  • Kostprijs: gratis voor VOV-leden; €250 voor niet-leden
  • Extra informatie: AMS is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt op wandelafstand van het Centraal Station. Komt u toch met de wagen, hou dan rekening met "de knip". Er zijn publieke parkings in de buurt van AMS (Sint-Jacob & Astridplein).

Inschrijvingen

www.vov.be

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen