< Terug naar overzicht

VOV-Lunch & Learn: De kleren van de leider (Jesse Segers & Koen Marichal)

Leiderschap is als sociaal fenomeen geen vaststaand gegeven, het is nooit definitief verworven. Leiderschap is wat mensen tot groep maakt en voor richting, betekenis en steun zorgt. De invulling ervan hangt af van de veranderende context, uitdagingen en personen. De kleren van de leider heeft het over de ware betekenis van leiderschap, maar ook over de perceptie, de rollen en verantwoordelijkheden, de overtuigingen en motivaties van de leider. Jesse Segers komt er tijdens de L&L meer over vertellen!

Je bent pas leider als anderen jou zo zien. Dat staat los van een leidinggevende functie hebben of macht uitoefenen. Leiderschap heeft geen functieomschrijving. Tezelfdertijd is het een persoonlijke keuze, leiderschap begint met ervoor te kiezen. Naarmate meer mensen die keuze maken ontstaan teams, organisaties en samenlevingen met meer leiderschap. 

De auteurs brengen getuigenissen van leiders die betekenisvol zijn voor hun organisatie. Ze combineren die met de actuele stand van zaken in wetenschappelijk leiderschapsonderzoek en komen tot 19 inzichtenDe kleren van de leider zet aan tot reflectie, gesprek en keuzes, en inspireert zo tot actie voor meer leiderschap.

Jesse Segers is vice-decaan onderwijs en professor leiderschap en organisatiegedrag aan Antwerp Management School. Hij is tevens visiting professor aan verschillende buitenlandse onderwijsinstellingen.

Samen met Koen Marichal leidt hij The Future Leadership Initiative van Antwerp Management School, dat leiderschap van mensen en organisaties onderzoekt en ontwikkelt.

Nadien kan je ook deelnemen aan de VOV-pitstop ism. AMS! Klik hier om je in te schrijven.

Programma

dinsdag 5 december 2017

  • 11:45 - 12:00: Onthaal
  • 12:00 - 12:30: Lunch
  • 12:30 - 13:20: Boekvoorstelling

Praktische informatie

  • Locatie: Antwerp Management School (https://www.antwerpmanagementschool.be/contact/)
  • Adres: Sint-Jacobsmarkt 9-13, 2000 Antwerpen
  • Kostprijs: Gratis voor VOV-leden; €30 voor niet leden
  • Type: Open voor iedereen
  • Extra informatie: Alle deelnemers ontvangen een exemplaar van het boek.
  • AMS is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en ligt op wandelafstand van het Centraal Station. Komt u toch met de wagen, hou dan rekening met "de knip". Er zijn publieke parkings in de buurt van AMS (Sint-Jacob & Astridplein).

Inschrijvingen

www.vov.be

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen