< Terug naar overzicht

VOV-Book & Breakfast: Zonder leiders geen zelfsturing (Michel Rosius)

Ben je op zoek naar een kompas waarmee je je organisatie op zijn kop zet? Michel Rosius onderzoekt in zijn boek en deze Book & Breakfast de impact van zelfsturing voor alle rollen in de organisatie. Vanuit een analyse van 'klassieke' organisaties en een verfijnde teamdefinitie ontwikkelt hij enkele leidende principes en axioma's. Via oefeningen en handige tools ga je gemakkelijk zelf aan de slag.

Organisatiemodel voor teams

Zelfsturende teams, iedereen heeft er de mond van vol. Organisaties organiseren zich rond en in functie van kernteams die het werkproject autonoom vorm geven. Leiderschap is niet meer functiegebonden, maar een domein dat iedereen kan invullen.

Michel Rosius pleit voor missie-realiserende teams als kompas.

Tijdens deze Book & Breakfast krijg je meer uitleg over zijn visie, het boek en tips & tricks over zelfsturing in de praktijk.

Over de auteur

Michel Rosius is gegradueerde in de orthopedagogie en systeemtherapeut. Hij was 24 jaar actief in de Vlaamse welzijns- en gezondheidssector als hulpverlener en als beleidsverantwoordelijke. 

Sedert 2008 werkt hij als consultant bij VOCA Training en Consult. Hij is hier vooral actief rond thema’s als coaching, leidinggeven, communicatie, samenwerking. Begeleiding van teams en van leidinggevenden (zowel in groep als in individuele coaching) is zijn actieterrein. Vanuit deze praktijk kwam steeds meer de organisatiecontext in beeld. Het begeleiden van organisaties in hun ontwikkeling werd steeds meer onderdeel van zijn praktijk.

Het systemisch referentiekader is steeds een rode draad om ontwikkeling van individuele medewerker, team en organisatie te beïnvloeden. Vertrekpunt is steeds dat mensen en organisaties over krachten en talenten beschikken die tot oplossingen en groei leiden.

In 2017 richtte Michel Vocabis op.

Praktische info

  • Datum: dinsdag 20 november 2018
  • Plaats: Antwerpen (nader te bepalen)
  • Prijs: gratis voor VOV-leden; €30 voor niet-leden

Interesse?

Klik hier voor meer info en schrijf je in.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen