< Terug naar overzicht

VOCAP PsycEvent Thomas More: Lesley Arens #ZigZagHR, a new world - a new HR

Waarom is de HR, zoals we het vandaag kennen, gedoemd om te verdwijnen? Moet de HR een extra dimensie krijgen om te evolueren naar een meer progressief HRM? In plaats van een onmogelijke revolutie te willen ontketenen of tabula rasa door te voeren, doet HRM er volgens Lesley Arens beter aan naar een nieuw model te 'zigzaggen'. Waar #ZigZagHR voor staat, hoe en met welke middelen HR daarmee aan de slag kan komt u van haar te weten in haar uiteenzetting.

De lezing is geïnspireerd op het gelijknamig boek #ZigZagHR, dat in oktober 2018 bij Pelckmans Pro verscheen. Lesley Arens schreef het in samenwerking met Lisbeth Claus, professor management & Global HR aan Willamette University.

Beide dames laten zich 'als straffe madammen' opvallen door hun open, internationale perspectief waarvan het boek ook helemaal doordesemd is. Het boek werd enthousiast onthaald door de vakpers en HR professionals als een heldere synthese van de vele verschuivingen die momenteel aan de gang zijn, inclusief een visie, strategie, competenties en ‘toolkit’ om HR-professionals en iedereen die professioneel bezig is met talent en leiderschap te inspireren én te ondersteunen in hun ‘journey’ naar een nieuw HR- en talentmanagement.

​Lesly Arens ruilde haar vaste benoeming in voor het ondernemerschap en werkte tot voor kort bij HRbuilders waar ze enerzijds een HR-freelance community mee uitbouwde en verantwoordelijk was voor alle content en events. Anderzijds connecteerde ze in dit Gentse HR-interim management agency als 'matchmaker' ervaren HR-freelancers aan bedrijven met een tijdelijke nood in HR. Daarvoor stond ze enkele jaren aan het roer van VOV lerend netwerk. Daarnaast organiseert ze onder de noemer van Connect & Learn geregeld netwerkevents waar ze HR-professionals en ondernemers inspireert.

Praktische info

  • Datum: dinsdag 2 april
  • Programma: Lezing van 19u30 tot 21u30, onthaal vanaf 19u00, aansluitend receptie 
  • Plaats: Thomas More, Aula Campus Sanderus, lokaal MOL 1.01, Molenstraat 8, 2018 Antwerpen
  • Prijs: gratis voor VOCAP-leden via deze link; €7 of €5 voorandere geïnteresseerden via de link van Thomas More

Meer info

vocap.be

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen