< Terug naar overzicht

VOCAP: Gebalanceerd leiderschap initieert diversiteit in organisaties

Met Pascale Ameye (Co-founder Centre for Balanced Leadership) en Karen Vanherck (D&I Communication Manager)

Het ‘Centre for Balanced Leadership’ co-creëert systemische verandering door organisatieculturen te (her)balanceren. Om inclusieve organisatieculturen te bekomen gaan zij aan de slag met het concept van gebalanceerd leiderschap. Gebalanceerde leiders herkennen, waarderen en ontwikkelen de masculiene én feminiene energie in zichzelf en in hun teams. Het concept gaat evenwel verder dan gender alleen en spreekt daardoor zowel mannen als vrouwen aan.

Gebalanceerde leiders hebben een sterke connectie met de diversiteit in hun organisatie en met de bredere maatschappelijke en economische context waarin hun organisatie zich bevindt. De methodes die het ‘Centre for Balanced Leadership’ daartoe de afgelopen tien jaar ontwierp zijn zeer effectief om zowel mannen als vrouwen te engageren in het proces van culturele verandering. Programma’s om gebalanceerd leiderschap te ontwikkelen helpen organisaties bouwen aan een diverse en inclusieve werkplek.

Door de focus te leggen op leiderschapsstijl wordt ruimte gecreëerd voor culturele verandering terwijl de prestaties worden bevorderd en de leiders van morgen geënthousiasmeerd worden voor het topic van diversiteit én inclusie.

Pascale en Karen willen ons laten delen in hun inzichten en de ‘best pratices’ waarvan zij kunnen getuigen. Weer een boeiende VOCAP-activiteit waarin ieder een antwoord zal vinden op de vraag ‘what is in it for me?’.

Praktisch

  • Datum: dinsdag 26 februari 2019 van 19u00 tot 22u00
  • Plaats: Park Inn by Radisson, Martelarenlaan 36, 3010 Leuven
  • Prijs: gratis als lid van VOCAP; €120 voor niet-leden; €80 voor leden BFP, PMC, VOV

Info en inschrijvingen

https://www.vocap.info/

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen