< Terug naar overzicht

VOCAP-activiteit: Is HR-Tech de toekomst voor ons vakgebied?

Leest Artificiële Intelligentie weldra onze persoonlijkheid van ons gezicht?

Sprekers: Dr. Isabel Gonzalez (R&D-director van Facelytix) en Ben Greeven (CEO van e-assesmentbedrijf Thalento® en co-founder van Facelytix)

Als HR een ‘change agent’ moet zijn, zoals Dave Ulrich voorhoudt, dan is het noodzakelijk dat hij zichzelf ter discussie durft te stellen. Streven naar continue verbetering en digitalisering van ALLE HR-processen is daar een noodzakelijk onderdeel van. 

In steeds meer domeinen van ons dagelijks leven zien we de opmars van Artificiële Intelligentie (AI) en dan vooral van Machine Learning. Gelukkig ook meer en meer binnen HR. Lange tijd beperkte die digitalisering en technologie in ons vakgebied zich tot het automatiseren van een aantal van die HR-processen zoals loonbeheer, verzekeringen of beheer van het wagenpark. Maar de traditionele HR-wereld wordt stilaan uit zijn winterslaap wakker geschud …

De laatste jaren is er een gigantische toename van en diversificatie binnen deze ‘HR Tech’. Dit leidt tot heel wat vernieuwende toepassingen, zoals het Belgische Facelytix, een startup die software ontwikkelt die non-verbaal gedrag uit video interviews analyseert en dit omzet in persoonlijkheidsinformatie. Wetenschappelijk onderzoek heeft immers aangetoond dat er een verband bestaat tussen ons non-verbale gedrag en onze persoonlijkheid.

In de tweede helft van het jaar wil Facelytix in Beta versie een video-tool lanceren die een revolutie zal teweegbrengen in de manier waarop mensen worden in kaart gebracht of beschreven, bijvoorbeeld bij het solliciteren naar een job. In plaats van een uur vragenlijsten in te vullen, volstaat met Facelytix immers een paar minuten 'selfie time'. Facelytix ontwikkelt hiervoor AI-software die persoonlijkheid afleidt op basis van enkele minuten video. Maar dit is maar één van de toepassingen waaraan de organisaties verenigd in HR Tech Valley denken …

Isabel Gonzalez, behaalde een doctoraat in Engeneering sciences aan de VUB op ‘The Art of Face Reading: Automatic Detection of Facial Expressions’. Als postdoctoral researcher en wetenschappelijk coördinator aan het Audio-Visual Signal Processing laboratory (AVSP) van het department ‘Electronics and Informatics’ lag haar passie al in ‘human behavior analysis, innovation, programming, sharing and transferring knowledge’. Die maakt ze nu waar als R&D Director bij Facelytix, werkend aan de toekomst van HR assessment, het ontwerpen van software voor ‘automatic personality analysis and job matching’  via video interviews.

Ben Greeven is CEO/Founder van Thalento® en co-founder van HR Tech Valley, een non-profit community die de zoveel mogelijk organisaties samen brengt die werken aan de technische evolutie binnen HR. Als gedreven ondernemer met focus op HR is hij gepassioneerd om HR-Tech en AI-ontwikkelingen te integreren, om zo de mens in de organisatie (terug) centraal te stellen, door het verwerven van HR vooruitstrevende en transparante inzichten in medewerkers én processen.

Benieuwd naar hun idee over de evolutie van HR tech, een huidige stand van zaken, persoonlijke inzichten van de sprekers, onderzoeksresultaten en mogelijk revolutionaire ideeën? Snel inschrijven voor deze VOCAP-activiteit is dan zeker de boodschap, om zo de trein van HRTech niet te missen!

Praktische informatie

  • Datum: dinsdag 26 juni
  • Programma: ontvangst en netwerkmoment vanaf 19u; aanvang om 19u30
  • Plaats: Park Inn by Radisson Leuven, Martelarenlaan 36, 3010 Leuven
  • Kostprijs: gratis voor VOCAP-leden en studenten
  • €120 voor niet-leden
  • €80 voor leden BFP, PMC, VOV

Info en inschrijvingen

www.vocap.be

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen