< Terug naar overzicht

PMCommunity: Is de uiterste houdbaarheidsdatum van de HR Manager in zicht?

En wie neemt over?

In deze interactieve sessie verkennen we samen met Frans van de Ven mogelijke scenario’s en formuleren we antwoorden op de vragen die zich stellen wanneer HR niet langer de "employee champion" is, maar de manager, andere support-afdelingen, en tot slot de medewerker zelf. Welke rol is er nog weggelegd voor HR?

Dat HR niet langer de “employee champion” is, is ondertussen wel duidelijk. Met ratio’s van één HR Business Partner voor vaak honderden medewerkers, is dat een onmogelijke opgave.

We hebben de voorbije decennia de manager dan maar tot “employee champion” – lees peoplemanager  – gepromoveerd. Maar ook deze aanpak lijkt niet te werken: de vervlakking van veel organisaties heeft geleid tot enorme “spans of control”. Komt daarbij dat alle andere support-afdelingen de manager ook hebben “geclaimd” om hun belangen te behartigen.

En zo wordt de medewerker zijn eigen HR manager tegen wil en dank. Wat zijn hier de voor- en nadelen van? Welk belang kunnen we geven aan zelfleiderschap? En welke rol is er nog weggelegd voor de manager en HR?

In deze interactieve sessie verkennen we samen met Frans van de Ven mogelijke scenario’s, formuleren we antwoorden op deze en andere praktische vragen die zich stellen in de VUCA wereld van vandaag. Tenslotte laten we ons inspireren door een aantal praktijkvoorbeelden.

Sprekers

Frans Van de Ven, Talent Strategy Advisor bij RiseSmart

Programma

  • 18u30: Ontvangst
  • 19u15: Verwelkoming en presentatie
  • 20u45: Receptie en netwerkmoment
  • 21u45: Afsluit

Praktische informatie

  • Tijd: donderdag 13 december 2018
  • Plaats: San Marco Village, Schelle
  • Prijs: Gratis als lid van PM Community; HR professional/Interim HR-manager/Zelfstandig consultant in eigen naam actief: €145; VOV-/VOCAP-lid: €100; Student < 25 jaar: €25

Meer info

Op de website van PM Community kan je terecht voor meer informatie en de reguliere inschrijving.

actie

Wil je graag deelnemen aan dit inspirerende event?

HR Square biedt 5 vrijkaarten aan.

Wees er snel bij en contacteer Jens Ottoy om een kaartje te bemachtigen.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen