< Terug naar overzicht

HR Square Seminarie. Werkplekleren: hét instrument voor instroom en retentie?

U zoekt nog steeds naar witte raven op een krappe arbeidsmarkt? Of u bent dat stadium al voorbij en beperkt zich tot één doorslaggevend aanwervingscriterium: attitude? De mismatch tussen de competenties die bedrijven van werknemers verwachten en de competenties die bij sollicitanten aanwezig zijn, is reëel en opvallend. U rest eigenlijk geen andere keuze dan uw werknemers zelf op te leiden. Die praktijk is ingeburgerd in Duitsland en Nederland, maar wat kan er bij ons?

Dinsdag 11 juni 2019 - 10.00 - 16.30 - Zaal Kattebroek - Elegemstraat 160, 2600 Dilbeek

Tijdens dit seminarie onderzoeken we samen met u de pistes die u kan volgen.

  • Werkplekleren in brede zin: alle vormen van niet in schooltrajecten vatbaar leren, van beroepscompetenties tot algemene vaardigheden en attitudes.
  • Duaal leren: het combineren van werken en studeren dat sinds enige tijd een mogelijkheid is in het Vlaamse onderwijs. Zijn hier al best practices te vinden? Kunnen we het systeem uitbreiden, buiten het secundair onderwijs? We koppelen zoals altijd de theorie aan de praktijk door een beeld te schetsen van wat de overheid faciliteert, wat de wetenschap ons leert over de ‘return on investment’ van werkplekleren en door in de keuken te kijken bij bedrijven die innovatieve projecten afgerond hebben.

Prof. Eva Kyndt (KU Leuven) bekijkt wat de opbrengst is van werkplekleren. Praktijkcases worden gebracht door vertegenwoordigers van VDAB, Audi Brussel, Gunvor Petroleum en Netwerk Levenseinde.

DEELNAMEVOORWAARDEN
  • Dit seminarie is bedoeld voor interne HR- of opleidingsverantwoordelijken. De deelnameprijs bedraagt € 250 (+ 21% btw) voor leden van HR Square en € 500 (+ 21% btw) voor niet-leden.
  • Indien drie interne HR- en/of opleidingsverantwoordelijken van dezelfde organisatie betalend deelnemen, komt een vierde gratis.
  • Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor externe adviseurs, onder voorwaarden. Geïnteresseerden nemen contact op met HR Square-netwerkverantwoordelijke Stephanie Beernaert.
  • Annuleren kan niet, vervanging is altijd mogelijk.
INSCHRIJVING EN INFORMATIE

Inschrijven kan via onderstaand formulier of door een e-mail met volledige contact- en facturatiegegevens (inclusief een eventuele bestelbon of bestelnummer) te sturen naar:

Stephanie Beernaert
stephanie.beernaert@hrsquare.be

U kan Stephanie ook aanspreken voor bijkomende informatie op 0471 69 15 90.


Schrijf u hier inFacturatiegegevens

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen