< Terug naar overzicht

HR Square Seminarie: Evalueren – Stoppen, doorgaan of aanpassen?


Plaats
CommunicatieCampus
Sint-Denijslaan 485
9000 Gent

Datum
Dinsdag 30 mei 2017 van 11.00 tot 16.30 uur

Thema en sprekers

Over het ‘evalueren’ is de jongste jaren veel inkt en spraakwater gevloeid. Academici uit binnen- en buitenland bekritiseren vaak de klassieke evaluatiepraktijken. Het hele concept van performance management op basis van evaluaties staat op de schop. Enkele gerenommeerde bedrijven zijn er zelfs mee gestopt.

We vernemen onder meer dat de jaarlijkse evaluatie een loutere bureaucratische oefening zou zijn die door iedereen – evaluator zowel als geëvalueerde – gevreesd wordt. De werknemer wordt geconfronteerd met een verplichte rangschikking of gereduceerd tot een simpel cijfer. De leidinggevende ziet zich met tegenzin gedwongen de oefening te maken om intern zowel de kool als de geit te sparen.

Maar klopt dit wel? Zijn evaluaties ‘engagement killers’? Zeggen zij meer over de persoon die ze opmaakt dan over de geëvalueerde? Wat doet evalueren en geëvalueerd worden met een mens? Zijn er alternatieven?
HR Square zoekt samen met u naar antwoorden tijdens een dag-seminarie op 30 mei.

Na een schets van recente evoluties in wetenschappelijk onderzoek en in de praktijk door Prof. Dr. Lou Van Beirendonck (Founder-Director Quintessence & dONUS, Hoofddocent HRM Antwerp management School) delen diverse bedrijven met u hun ervaringen, inzichten en aanpak.

Benny Lombart (HR Manager, Polyvision Steelcase), Cindy Gorissen (HR Director, JBC) en Jan Dillis (HR & Marketing Director Belgium, Devoteam) geven hun perspectieven en cases in workshopvorm.

Programma

 • 10.30- Ontvangst
 • 11.00- Prof. Dr. Lou Van Beirendonck (Founder-Director Quintessence & dONUS, Hoofddocent HRM Antwerp management School). Op welke manier is evalueren zinvol? Recente ervaringen uit wetenschappelijk onderzoek en uit de praktijk.
 • 12.00- Lunch
 • 13.00- Bedrijfscases in workshopvorm
  * Benny Lombart (Polyvision, Steelcase) legt uit hoe in zijn onderneming een mindshift
  plaatsvond en hoe het systeem van jaarlijkse doelstellingen en formele evaluatie werd vervangen door een continu systeem van check-ins met focus op de ontwikkeling van de medewerker en zijn handelen in lijn met de bedrijfswaarden.
  *  Cindy Gorissen (JBC). Hoe kan je talenten stimuleren via positieve continue feedback? Case study: Acerta en JBC rolden samen Me@MyBest©@JBC uit. Na een korte inleiding over de methodiek door Chris Wuytens, getuigt Cindy Gorissen, CHRO van JBC over deze nieuwe, frisse aanpak van personeelsevaluaties bij JBC.
  * Jan Dillis (Devoteam) ziet een klassiek evaluatiesysteem als een perfect middel om contact te houden met de individuele werknemer, met name deze in specifieke werkvormen zoals extern werkenden en thuiswerkers.
 • 14.15- Pauze
 • 14.30- Bedrijfscases in workshopvorm (herhaling).
 • 15.45- Debat met de sprekers
 • 16.30- Einde en drink

Deelnamevoorwaarden

 • Dit seminarie staat uitsluitend open voor interne verantwoordelijken HR.
 • De deelnameprijs bedraagt 250 € (+ 21% btw) voor leden van HR Square en 500 € (+ 21% btw) voor niet-leden.
 • Indien drie leden van uw organisatie betalend deelnemen, komt een vierde gratis.
 • Annuleren kan niet, vervanging is altijd mogelijk.

Inschrijving

Inschrijven kan door middel van onderstaand formulier of door een e-mail met uw volledige contact- en facturatiegegevens (inclusief een eventuele bestelbon of bestelnummer) te sturen naar Nathalie Dierickx, nathalie.dierickx@hrsquare.be.


Schrijf u hier inFacturatiegegevens

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen