< Terug naar overzicht

HR Square Conference: Coherent en efficiënt people management in de netwerk-onderneming

Van donderdag 19 oktober tot zaterdag 21 oktober organiseert HR Square haar 15de conference. Thema van dit jaar: hoe kan HR een coherent en efficiënt personeelsbeleid voeren in een onderneming waar de medewerkers in toenemende mate een netwerk vormen van contracten van bepaalde duur, projectwerk, uitzendwerk, detachering, zelfstandigen voor korte of lange opdrachten, uitbesteding aan gespecialiseerde dienstverleners, onderaannemers enzovoort?

Bad Neuenahr – Ahrweiler (Duitsland)
Donderdag 19 oktober (vanaf 12u) tot zaterdag 21 oktober 2017 (tot 13u)

Het contract van onbepaalde duur is misschien nog niet helemaal einde rit, maar vandaag al zetten zowat alle ondernemingen om hun bedrijfsdoelen te bereiken ‘medewerkers’ in onder een grote verscheidenheid van contractvormen. Alles wijst erop dat in de nabije toekomst voor alle types ondernemingen het belang zal toenemen van contracten van bepaalde duur, projectwerk, uitzendwerk, detachering, zelfstandigen voor korte of lange opdrachten, uitbesteding aan gespecialiseerde dienstverleners, onderaannemers enzovoort.

Bovendien wordt de heilige drie-eenheid van plaats (iedereen fysiek in de onderneming), tijd (iedereen 38 uur binnen een min of meer vast tijdskader) en actie (iedereen onder een eenduidige hiërarchie) onvermijdelijk weggedrumd door wijzigende economische omstandigheden, veranderende cultuur en mentaliteit, en digitalisering.

De uitdaging voor HR is binnen deze context een samenhangend, doeltreffend en doelmatig personeelsbeleid (met inbegrip van communicatie en dialoog) te ontwikkelen dat alle medewerkers – onder welke formule ze ook werken – optimaal laat bijdragen tot het bereiken van de bedrijfsdoelstellingen. Welke zijn de kansen en de hinderpalen? Hoe pakken we het concreet aan?

Info: het gedetailleerde programma wordt momenteel uitgewerkt.

Lees meer over


< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen