VOCAP: De diversiteit van burn-out - Tertiaire aspecten

De rol van de manager & HR bij stresspreventie en het terugdringen van ziekteverzuim is essentieel. Het in kaart brengen van de risicofactoren en het uitwerken van een stressbeleid is dus een goed idee, waarbij VOCAP je graag tools en inzichten aanreikt in de najaarseminaries rond burn-out. De novembersessie focust op de tertiaire aspecten van burn-out, met name het topic re-integratie na burn-out.

VBO Social Academy: Naar een sociaal overleg op maat van de werknemer?

De inhoud van onze jobs en de werkomgeving veranderen radicaal, de manier waarop we werken nauwelijks. Dat botst. Tijd dus om ons arbeidsmodel grondig te herdenken tot een blauwdruk waarin het werk wordt afgestemd op de individuele behoeften en sterktes van de medewerkers. Eenheidsworst, collectieve regelingen en afspraken voor iedereen voldoen niet meer. Van sociale partners en beleidsmakers wordt verwacht dat ze een ‘New Deal’ sluiten. Werkgevers en vakbonden moeten mee. Elkaars vertrouwen herwinnen om een werkbaar evenwicht te vinden tussen het persoonlijk, collectief en bedrijfsbelang. Zonder het sociaal overleg uit te hollen. Cosmetische ingrepen volstaan niet, maar wie durft echt zijn masker afzetten?

VOCAP: De diversiteit van burn-out - Intervisie

De rol van de manager & HR bij stresspreventie en het terugdringen van ziekteverzuim is essentieel. Het in kaart brengen van de risicofactoren en het uitwerken van een stressbeleid is dus een goed idee, waarbij VOCAP je graag tools en inzichten aanreikt in de najaarseminaries rond burn-out. In deze laatste sessie wordt een intervisiemoment georganiseerd, waarbij u inzichten kan uitwisselen over uw eigen praktijksituaties en verdere vragen, bevindingen en cases kan bespreken.

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen